ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αντάρτικο» Φίλη και Ξυδάκη για το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα

«Αντάρτικο» Φίλη και Ξυδάκη για το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα
EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Βέτο» στην ψήφιση άρθρου του νομοσχεδίου για τα πνευματικά δικαιώματα που αφορά στα έργα σε αρχαιολογικούς χώρους, έβαλαν Νίκος Ξυδάκης και Νίκος Φίλης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και ο πρώην υπουργός που συχνά –πυκνά πετάει τα καρφιά του προς την κυβέρνηση, εξέφρασαν την διαφωνία τους με το επίμαχο άρθρο με τον πρώην υπουργό Παιδείας να επικρίνει την κυβέρνηση για τον τρόπο που νομοθετεί και να ζητά την απόσυρση της διάταξης. Το εν λόγω άρθρο, προβλέπει ότι μπορεί να γίνονται έργα συμπράξεων και με ιδιώτες σε περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος χωρίς να απαιτείται υπουργική απόφαση και επιστημονική γνωμοδότηση.

«Το άρθρο ανοίγει το δρόμο να γίνονται έργα πάνω στην πολιτιστική μας κληρονομιά χωρίς να υπάρχει πολιτική ευθύνη και χωρίς επιστημονική γνωμοδότηση», είπε πρώτος ο Νίκος Ξυδάκης. Ακολούθησε, περισσότερο αιχμηρός ο Νίκος Φίλης.

«Το άρθρο 67 δημιουργεί σοβαρές πολιτικές επιφυλάξεις και πρέπει να αποσυρθεί», είπε ο πρώην υπουργός Παιδείας. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, χαρακτήρισε μείζον πολιτικό ζήτημα το γεγονός ότι το νομοσχεδίου συζητείται και ψηφίζεται με τη διαδικασία του επείγοντος. «Είναι κακή πρακτική που προέρχεται από τη σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα η το γεγονός ότι ως νέα κυβέρνηση πρέπει να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις. Πρέπει και η κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις δεν μπορούμε να παραβαίνουμε την καλή νομοθέτηση», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ