ΣΥΡΙΖΑ: Οι Δικαστές αναλαμβάνουν επισήμως το ρόλο της αντιπολίτευσης
Πηγή: Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δριμεία επίθεση στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση της για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Μεταξύ άλλων το κόμμα διερωτάται αν θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους ή θα «συνεχίσουν να λειτουργούν ως μακρύ χέρι της Νέας Δημοκρατίας» και ακόμη κατηγορεί δικαστές και εισαγγελείς πως αναλαμβάνουν «επισήμως το ρόλο της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση».

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με μια πράγματι πρωτοφανή ανακοίνωση φαίνεται να αναλαμβάνει και επισήμως το ρόλο της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση.

Χωρίς ντροπή, ανέλαβε την υπεράσπιση της Ν.Δ. για τις καταγγελίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τον πρώην υπουργό κ. Αθανασίου και τους συνεργάτες του πρώην δικαστικούς, οι οποίοι φέρονται να αποφυλάκιζαν με μεθοδεύσεις από εμπόρους ναρκωτικών μέχρι καταχραστές δημοσίου χρήματος. Ο κ. Αθανασίου αισθάνεται τώρα προφανώς πιο άνετα, έχοντας την κάλυψη των πρώην συναδέλφων του στην προσπάθειά του να συγκαλύψει τις ευθύνες του για όσα πρωτοφανή του καταλογίζονται».

Η ανακοίνωση συνεχίζει στον ίδιο οξύ τόνο με το κόμμα να τονίζει:

«Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν: οι δικαστές και οι ενώσεις τους τι ρόλο θα παίξουν στη μεγάλη προσπάθεια για την ανασύνταξη της χώρας; Θα αποδίδουν δικαιοσύνη ή θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως μακρύ χέρι της Νέας Δημοκρατίας και του διεφθαρμένου παλιού πολιτικού συστήματος; Ας ξέρουν όμως αυτό: εκτός από παραδικαστικά κυκλώματα, αντιδραστικούς και συνοδοιπόρους της Ν.Δ., το δικαστικό σώμα έχει και δικαστές που τιμούν το λειτούργημα και τους όρκους τους».

«Όσο για τα μαθήματα περί δημοκρατίας, η Ένωση θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλή όταν απευθύνεται στην Αριστερά που μάτωσε για να μπορούν σήμερα οι εν λόγω κύριοι και κύριες να βρίσκονται πάνω στις έδρες τους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης