ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομολογία Τόσκα για πέρασμα δυο τζιχαντιστών του Παρισιού από Λέρο

Ομολογία Τόσκα για πέρασμα δυο τζιχαντιστών του Παρισιού από Λέρο
Police National Twitter Picture

Στην παραδοχή ότι δυο από τους τρομοκράτες που επιτέθηκαν στο Stade de France πέρασαν τον Οκτώβριο από τη Λέρο προχώρησε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας παραδέχθηκε ότι οι δυο τζιχαντιστές πέρασαν από τη Λέρο λίγες ώρες αφότου έδωσε η γαλλική αστυνομία στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του δεύτερου εκ των τριών δραστών της επίθεσης στο εθνικό στάδιο της Γαλλίας και αφότου το BBC μετέδωσε την πληροφορία ότι πρόκειται για τον Μαχμούντ Αλμαχμόντ.

"Υπήρξαν λοιπόν δύο περιστατικά για τα οποία συνεργαστήκαμε με τις γαλλικές αρχές και τα οποία τα εντοπίσαμε σε χρόνο ρεκόρ. Πέρασαν από την Λέρο την συγκεκριμένη ημερομηνία, αρχές Οκτώβρη και συμμετείχαν αυτοί οι άνθρωποι στις επιθέσεις στο Παρίσι. Οι Γάλλοι μας ζήτησαν τα στοιχεία, εμείς τα δώσαμε σε χρόνο ρεκόρ γιατί είχε γίνει πολύ καλή ταυτοποίηση στη Λέρο και επιβεβαιώθηκαν αυτά τα στοιχεία", μιλώντας στον ρ/σ Real FM.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μαχμούντ Αλμαχμόντ καταγράφηκε στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου μαζί με τον Αχμάντ Αλμοχαμάντ, το διαβατήριο του οποίου είχαν βρει οι αρχές στον τόπο που ανατινάχθηκε τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ