ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανάτσιου για ΕΝΦΙΑ: Με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες ο υπολογισμός του φόρου

Παπανάτσιου για ΕΝΦΙΑ: Με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες ο υπολογισμός του φόρου
EUROKINISSI

Μέχρι το τέλος του έτους εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με τις εμπορικές αξίες.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η αναπροσαρμογή έχει ήδη ξεκινήσει και ήδη στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ του 2017 σε μία από τις περιοχές που η αρμόδια επιτροπή προσκόμισε αποτέλεσμα, στο Νέο Βουτζά, ο φόρος έχει υπολογιστεί με χαμηλότερη τιμή αντικειμενικής αξίας.

Η Κατερίνα Παπανάτσιου είπε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για δίκαιη φορολογική και δημοσιονομική πολιτική και πρόσθεσε πως ο ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς θα υπολογιστεί με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες, γεγονός που συνεπάγεται ότι όπου είναι υψηλότερες οι αντικειμενικές αξίες θα είναι υψηλότερος και ο φόρος, ενώ όπου είναι χαμηλότερες οι αξίες θα είναι χαμηλότερος και ο φόρος.

«Μέχρι τέλους του έτους πιστεύουμε οι Επιτροπές να έχουν ολοκληρώσει το έργο για όλα τα ακίνητα οπότε να έχουμε και τις καινούργιες αντικειμενικές αξίες για ένα δικαιότερο σύστημα υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ