ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας για Πυροσβεστική: Το πιο στρεβλό κομμάτι του Δημοσίου

Τόσκας για Πυροσβεστική: Το πιο στρεβλό κομμάτι του Δημοσίου
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ως το «το πιο στρεβλό κομμάτι του Δημοσίου» χαρακτήρισε το Πυροσβεστικό Σώμα ο Νίκος Τόσκας.

Στο πλαίσιο συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι η Πυροσβεστική χρησιμοποιήθηκε για κομματικές εξυπηρετήσεις και δεν είχε επιχειρησιακό σχεδιασμό.

«Σοβαρή εκπαίδευση των στελεχών δεν είχε γίνει» είπε και πρόσθεσε ότι τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος «έμπαιναν από τα παράθυρα».

Σημείωσε πάντως, πως όλοι αυτοί δεν μπορούν να βρεθούν στο δρόμο γιατί στηρίζονται από την κυβέρνηση. Ο Νίκος Τόσκας αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του Πυροσβεστικού Σώματος είπε ότι έχει μειωθεί σε σχέση με το 2009.

«Το 2009 ο προϋπολογισμός του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν 371 εκατ. ευρώ για αποδοχές και συντάξεις και 81 εκατ. ευρώ για καταναλωτικές και σύνθετες δαπάνες, σήμερα είναι 301 εκατ. ευρώ για αποδοχές και συντάξεις και 53 εκατ. ευρώ καταναλωτικές και σύνθετες δαπάνες», είπε.

«Δεν μπορούμε να λέμε στρεβλό ένα σώμα που ρίχνεται στην μάχη της φωτιάς χωρίς εξοπλισμό», σχολίασε από την πλευρά του ο Χρήστος Κατσώτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ