ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας στην Apivita: Να δημιουργήσουμε παραγωγικό μοντέλο συμβατό για την Ελλάδα

Αλέξης Τσίπρας στην Apivita: Να δημιουργήσουμε παραγωγικό μοντέλο συμβατό για την Ελλάδα
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τις εγκαταστάσεις της Apivita, στο Μαρκόπουλο Αττικής, επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, όπου ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας τον υποδέχτηκε με τη φράση, «να τι μπορεί να κάνει η μικρή Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε χώρους εργασίας που προάγουν, μεταξύ άλλων, την εξωστρέφεια και την υγιή επιχειρηματικότητα.

Κατά την υποδοχή του από τον Ισπανό πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Ομίλου PUIG, Manuel Puig, ο κ. Τσίπρας παρομοίασε την εταιρεία με το μέγεθος της ισπανικής ομάδας ποδοσφαίρου Μπαρτσελόνα: «Ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο, είναι η Apivita για τα προϊόντα της», είπε χαρακτηριστικά.

4216137

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κατά την ενημέρωση του από στελέχη της εταιρείας ο πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όσα άκουσε από την υπεύθυνη βοτάνων της εταιρείας Ειρήνη Βαλλιανάτου, η οποία υπογράμμισε πως η ελληνική βιοποικιλότητα βρίσκεται σε εξέχουσα θέση σε σχέση με την ευρωπαϊκή, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Άκουσε επίσης με εξαιρετικό ενδιαφέρον πως το εργοστάσιο της εταιρείας διαθέτει αξιοσημείωτη συλλογή από σπάνια και απειλούμενα φυτά της ελληνικής χλωρίδας.

Όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, σε μια σειρά από αναρτήσεις:

Η Apivita κατάφερε να μεγαλουργήσει στην ελληνική & διεθνή αγορά διότι ακολούθησε μια πορεία στην οποία η κερδοφορία δεν αποτέλεσε αυτοσκοπό αλλά ήρθε ως συνέπεια μιας πολύχρονης, μελετημένης και δημιουργικής δουλειάς στον τομέα της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος.

Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο συμβατό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας. Που θα πολλαπλασιάζει την προστιθέμενη αξία, θα επικεντρώνει στη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, μέσα από την έρευνα & την καινοτομία.

4216129

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στον χαιρετισμό του στις εγκαταστάσεις της Apivita, o πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σειρά πρωτοβουλιών που εξυπηρετούν την αναγκαιότητα στοχευμένης διαφοροποίησης της παραγωγής υπέρ προϊόντων που το μικροκλίμα της χώρας μας όχι μόνο επιτρέπει, αλλά και επιβάλει, όπως είπε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι πρόσφατα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσιάστηκε στρατηγικό σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

«Το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι η ελληνική φύση, που παρείχε τη δυνατότητα στους παππούδες μας, σε εμάς, αλλά και στο μέλλον στα παιδιά μας, να γεύονται αυτά τα ασύγκριτα σε ποιοτικό επίπεδο προϊόντα, αλλά και να τα αξιοποιήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό πλαίσιο που θα δώσει δυναμική στην ελληνική οικονομία», σημείωσε.

Δείτε ολόκληρη τον ομιλία του πρωθυπουργού:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ