ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Ιγγλέζη στο CNN Greece: Θετική εξέλιξη η αναστολή επενδύσεων από την Eldorado

Κ. Ιγγλέζη στο CNN Greece: Θετική εξέλιξη η αναστολή επενδύσεων από την Eldorado
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Την ικανοποίησή της για την αναστολή επενδύσεων στην Ελλάδα από την Eldorado Gold, εξέφρασε η Κατερίνα Ιγγλέζη, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, μιλώντας στο CNN Greece.

«Είναι μια θετική εξέλιξη. Σταματά η φυσική καταστροφή του τόπου μου. Έχω αγωνιστεί πάρα πολύ για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, να σταματήσει δηλαδή αυτή η καταστροφή», δήλωσε η Κατερίνα Εγγλέζη και πρόσθεσε ότι «μια εταιρεία με τις προδιαγραφές και το προφίλ της Eldorado, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να συνεχίσει την δήθεν επένδυσή της κάτω από συνθήκες αυστηρού ελέγχου που επέβαλε η σημερινή κυβέρνηση».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στο ερώτημα αν η εξέλιξη αυτή με την Eldorado Gold, έρχεται σε αντίθεση με όσα είπε το Σαββατοκύριακο από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός για το Grinvest ανέφερε: Είναι σε πλήρη συμφωνία με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Χαρακτηριστικά είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία επένδυση, καμία ανάπτυξη χωρίς προστασία του περιβάλλοντος. Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται στις επενδύσεις που σέβονται τους νόμους, είτε αυτοί αφορούν τα εργασιακά είτε την προστασία του περιβάλλοντος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ