Το υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε τις άδειες για την Ολυμπιάδα
Πηγή: EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε δύο άδειες για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας.

Διαβάστε επίσης

Με την πρώτη απόφαση τροποποιείται η άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού του χώρου απόθεσης στην περιοχή της Ολυμπιάδας, και επιτρέπεται «η διάθεση του λεπτομερούς υπολείμματος κατεργασίας του εργοστασίου εμπλουτισμού Ολυμπιάδας στο στεγανοποιημένο και υδραυλικά προστατευμένο - απομονωμένο τμήμα που προσδιορίζεται από τον ενοποιημένο χώρο απόθεσης 1-3, το δεξιό αντέρεισμα, την ανάντη παρειά του κατάντη αναχώματος και την λίμνη εκτάκτου ανάγκης του Μεταλλείου Μαύρων Πετρών».

Με την δεύτερη, χορηγείται στην Ελληνικός Χρυσός άδεια λειτουργίας νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα, διάρκειας τριών ετών, με τον περιορισμό η ποσότητα του επεξεργαζόμενου μεταλλεύματος ετησίως να μην υπερβαίνει τις 400.000 τόνους, όπως και να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, τη συμμόρφωση προς τους κανονισμούς λειτουργίας και συντήρησης κ.α.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις του Υπουργού. Ωστόσο δεν έχουμε λάβει ακόμα τις άδειες στα χέρια μας. Αναμένουμε τις άδειες που εκκρεμούν τόσο για την Ολυμπιάδα όσο και για τις Σκουριές άμεσα», ανακοίνωσε εν τω μεταξύ η Ελληνικός Χρυσός σε συνέχεια των δηλώσεων του κ. Γιώργου Σταθάκη αμέσως μετά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο υπουργείο.

Ο υπουργός είχε υποσχεθεί πως θα δρομολογηθούν άμεσα οι εκκρεμότητες και να δοθούν οι άδειες σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Διαβάστε επίσης

Σταθάκης: Κοντά στις προσδοκίες μας η απόφαση του Eurogroup

Σταθάκης: Η επιμήκυνση για το χρέος θα κινείται γύρω στα εννέα με δέκα χρόνια

Γ. Σταθάκης: Η συμφωνία για το Μακεδονικό στο τέλος θα έχει ευρεία πλειοψηφία

Σταθάκης: Μόνο θετικά να απαντήσουμε στη συμφωνία με την πΓΔΜ