Κουρουμπλής για την πετρελαιοκηλίδα: Έχω κινητοποιήσει θεούς και δαίμονες
Πηγή: EUROKINISSI/ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ

Για την μεγάλη προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη για την αντιμετώπιση της απειλής από την πετρελαιοκηλίδα που έχει εξαπλωθεί μέχρι την Γλυφάδα μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας πως «έχω κινητοποιήσει θεούς και δαίμονες για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας».

«Έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα που υπάρχουν διαθέσιμα στον ελληνικό χώρο. Επίσης συμμετέχει και ένα υπερσύγχρονο ευρωπαϊκό σκάφος, ειδικό στις πετρελαιοκηλίδες. Γίνεται μία γιγάντια επιχείρηση. Έχω δώσει εντολή στο Λιμενικό να την επιτηρεί από κοντά. Ακόμη και στον γερανό της απάντλησης του πετρελαίου από το βυθισμένο πλοίο έχουμε τοποθετήσει άνδρες του Λιμενικού» πρόσθεσε ο κ Κουρουμπλής μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως εκτιμά ο υπουργός, μέσα σε 20-25 ημέρες θα έχουν καθαριστεί τα πάντα. Εμείς, πρόσθεσε, κινητοποιηθήκαμε από την πρώτη στιγμή. Όμως, λόγω των ρευμάτων, μεταφέρθηκε απέναντι στις ακτές του παραλιακού μετώπου.

Τέλος, χαρακτηρίζει «παραμύθια της Χαλιμάς» τις κατηγορίες βουλευτών της ΝΔ ότι υπήρξε αργοπορία του υπουργείου Ναυτιλίας και διερωτάται, γιατί δεν ζήτησαν να συγκληθεί η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής. «Εγώ το ζήτησα» είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Διαβάστε επίσης