Ο Τζανακόπουλος για τη θαλάσσια ρύπανση: Η κινητοποίηση ήταν άμεση
Πηγή: EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Η κινητοποίηση του Λιμενικού και του υπουργείου Ναυτιλίας ήταν άμεση. Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης μπήκε σε εφαρμογή 16 λεπτά μετά το συμβάν και κινητοποιήθηκαν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφορικά με το θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης στο Σαρωνικό και τις ευθύνες που επιρρίπτονται στην κυβέρνηση.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε, μιλώντας στον Real Fm, ότι «υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων, έγινε άμεσα αίτημα και στη διεθνή οργάνωση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και μόλις έγινε αυτό εφικτό ενέργησε και ένα σκάφος το οποίο για πρώτη φορά χρησιμοποιείται στις ελληνικές θάλασσες για την αντιμετώπιση τέτοιων ατυχημάτων και η στεγανοποίηση του πλοίου έγινε σχεδόν αμέσως».

Παράλληλα έκανε λόγο για ένα «μεγάλο ατύχημα» που είναι «αρκετά δύσκολο στη διαχείρισή του» ενώ σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη στο θέμα της αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης.

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες δημάρχων επισήμανε ότι «εν μέσω μιας μεγάλης επιχειρησιακής προσπάθειας δεν προσφέρεται να αποδίδουμε ευθύνες στον έναν ή στον άλλον».

 

4227133

(Πηγή: EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Διαβάστε επίσης