ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσκολίες στην αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα, λέει η Αχτσιόγλου

Δυσκολίες στην αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα, λέει η Αχτσιόγλου
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δυσκολίες στην προσπάθεια αναμόρφωσης του πτωχευτικού κώδικα συναντά η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να διασφαλίσει στοιχειώδη δικαιώματα εργαζομένων που τους οφείλονται δεδουλευμένα.

«Θα είναι μια δύσκολη προσπάθεια απέναντι στους δανειστές, για να υπάρξει μια αναμόρφωση τέτοια που θα μπορεί να διασφαλίζει κάποια στοιχειώδη για τους εργαζόμενους που τους οφείλονται δεδουλευμένα», ανέφερε στη Βουλή, στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου για τους απλήρωτους εργαζόμενους της επιχείρησης διανομής τύπου «Ευρώπη».

Στην απάντησή της η κ. Αχτσιόγλου δεσμεύθηκε ότι το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προχωρήσει στη διαπίστωση αν έχει υπάρξει διαχωρισμός δόλιων ενεργειών των μετόχων και των εκδοτών για τη διαδικασία «πτώχευσης» της επιχείρησης ή αν υπάρχει σαφής περίπτωση μεταβίβαση της εταιρείας στην εταιρεία « Άργος». Έκανε γνωστό ακόμη, ότι έχουν επιβληθεί πρόστιμα στο τυπογραφείο «Ίριδα» μετά από εντατικούς ελέγχους σε παραρτήματα της εταιρείας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη. Παράλληλα, έχει υποβληθεί ερώτημα – παρέμβαση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς φαίνεται να δημιουργούνται συνθήκες καθαρού μονοπωλίου στην αγορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ