ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κοτζιά - Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη: Τι θα συζητήσουν

Συνάντηση Κοτζιά - Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη: Τι θα συζητήσουν
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στη Νέα Υόρκη σήμερα το βράδυ.

Το Κυπριακό και άλλα θέματα ελληνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος θα είναι στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο πλευρών, που πραγματοποιείται μία μέρα πριν από την έναρξη των εργασιών της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πηγές των ΗΕ, ο κ. Γκουτέρες περιμένει να ακούσει τις απόψεις όλων των πλευρών που εμπλέκονται στο Κυπριακό ως προς τα ενδεχόμενα επόμενα βήματα για επίτευξη προόδου στο θέμα μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται από χθες στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, στις εργασίες της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, από αύριο έως και την Παρασκευή θα έχει μαραθώνιο επαφών τόσο με ξένους ομολόγους του όσο και με εκπροσώπους διεθνών και περιφερειακών οργανισμών, ενώ θα μετάσχει στη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. και σε σειρά συναντήσεων Υψηλού Επιπέδου, στις οποίες θα έχει την ευκαιρία να προβάλει τις ελληνικές θέσεις, σε ευρωπαϊκά, περιφερειακά και διεθνή θέματα.

Το πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της 22ας Σεπτεμβρίου, με την εκφώνηση της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ