ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα Καμμένου - Γεωργιάδη για τα ψώνια στο Λονδίνο

Άγρια κόντρα Καμμένου - Γεωργιάδη για τα ψώνια στο Λονδίνο
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Σε μετωπική σύγκρουση ήρθαν Πάνος Καμμένος και Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή με αφορμή τις φωτογραφίες που απαθανατίζουν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να ψωνίζει από τα Selfridges στο Λονδίνο και να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο Jaguar.

Ο ίδιος ο κ. Καμμένος που βρισκόταν στη βρετανική πρωτεύουσα για τη διεθνή έκθεση οπλικών συστημάτων, παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της πρεσβείας για να κάνει αγοράσει ένα δώρο στα παιδιά του και επιτέθηκε στον κ. Γεωργιάδη που έθιξε το θέμα κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του για την αξιοποίηση των ακινήτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Ήταν ωραία τα ψώνια στο Λονδίνο; Σας θαυμάσαμε με τη Jaguar με ψώνια από τα Selfridges, μέτρησα 30 σακούλες, θα μας πείτε τι πήρατε... Αν αυτό γινόταν επί εποχής Σαμαρά- Βενιζέλου, που τον βρίζατε για την BMW που ήταν υπηρεσιακό αυτοκίνητο, την ώρα που η Νότια Αττική είχε καταστραφεί από την πετρελαιοκηλίδα, θα είχατε ξεσηκώσει τους πάντες», άνοιξε τη συζήτηση ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντώντας πως είναι το ίδιο αυτοκίνητο με το οποίο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ως υπουργός έκανε –όπως είπε- βόλτες σε μια συνέλευση του EMO. «Πήγα να αγοράσω στα παιδιά μου μια κούκλα Barbie, έψαχνα και σκάφος τηλεκατευθυνόμενο σαν αυτό που κυκλοφορούσατε με τον Πρετεντέρη στη Μύκονο», απάντησε. Κατηγόρησε δε, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ότι έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ –«εσείς είστε η κουμπάρα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», ανέφερε με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά πως «όταν είσαι ο Πάνος Καμμένος και έχεις πει όσα έχεις πει σ' αυτή τη Βουλή θα πρέπει να ζητήσεις συγνώμη για τα περί ύφος. Μας λέγατε να καθίσουμε στα 4 κι εσείς κάθεστε στα 14 δεν σας παίρνει ζητήστε συγγνώμη».

Ο Πάνος Καμμένος ανέβασε τους τόνους λέγοντας πως πήρε το αυτοκίνητο για να πάει για μια ώρα για ψώνια και πως ο ίδιος δεν πηγαίνει στη Μύκονο, ούτε κάθεται στον Nammos σε ξαπλώστρες που κοστίζουν 3000 €.

Η κόντρα συνεχίστηκε και μετά την ολοκλήρωση συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης. «Το φουσκωτό του Πρετεντέρη κοστίζει το 1/10 των χρημάτων του δικού σας σκάφους, το δικό σας κοστίζει μισό εκατομμύριο, το να έχετε τέτοιο σκάφος και να κάνετε και υποδείξεις δείχνει το βαθμό της χυδαιότητα σας», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να απαντά πως αν θέλει μπορεί να δώσει 500.000 ευρώ και να αγοράσει το σκάφος του. «Λυπάμαι που κάνετε πολιτική αντιπαράθεση με τιμές σκαφών. Από δω και πέρα η λάσπη και η συκοφαντία θα πληρώνεται με αγωγές», προειδοποίησε ο κ. Καμμένος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ