A.Κουσουράκη: Τίποτα δεν της «κόβει» τα φτερά
ΠΡΟΣΩΠΑ

A.Κουσουράκη: Τίποτα δεν της «κόβει» τα φτερά

Πέρασαν δεκαετίες και δόθηκαν μεγάλοι αγώνες για να καταφέρουν οι γυναίκες να θεωρούνται ίσες με τους άντρες σε όλους τους τομείς.  Πλέον, πολλές ασκούν επαγγέλματα που παλιότερα θεωρούνταν  «αντρικά».

Κανένα εμπόδιο ή ταμπού του παρελθόντος δεν ήταν, όμως, αρκετό να σταματήσει την Αγαύη Κουσουράκη κι αυτό το καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή που την συναντήσαμε.

Σκηνοθεσία: Σεραφείμ Ντούσιας

«Τίποτα δεν θα μπορούσε να της «κόψει» τα φτερά», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της συνέντευξής μας.

Το πάθος, η σκληρή δουλειά και η πίστη στους στόχους της έκαναν την γοητευτική Αγαύη Κουσουράκη να κατακτήσει τους στόχους της και να γίνει η πρώτη γυναίκα πιλότος στα Super Puma!

Σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο απέδειξε πως μία γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει.

Η Αγαύη καθημερινά λαμβάνει μέρος σε επιχειρησιακές αποστολές της Πολεμικής Αεροπορίας. Σε ολόκληρη την Πολεμική Αεροπορία υπηρετούν συνολικά μόλις πέντε γυναίκες, οι δύο από αυτές στην 384.

Η δουλειά της εκτός από ψυχή, απαιτεί και μεγάλο βαθμό επαγγελματισμού... Σε ένα τέτοιο επάγγελμα δεν χωράνε συναισθηματισμοί. Ως γυναίκα όμως, σίγουρα κάτι την διαφοροποιεί από τους συναδέλφους της. Όπως μας εξηγεί η ίδια απολαμβάνει περισσότερο το φως του ηλιοβασιλέματος μετά από μια επιτυχημένη αποστολή

Γυναίκα στο τιμόνι; Και όχι οποιοδήποτε τιμόνι, αλλά στο τιμόνι του ελικοπτέρου Super Puma!!

Ο πατέρας της υποσμηναγού Αγαύης Κουσουράκη, ήταν αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού. Κι εκείνη δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει, όπως μας λέει.