ΠΡΟΣΩΠΑ

Μαρέβα Μητσοτάκη: Αυτή είναι η νέα πρώτη κυρία

Μαρέβα Μητσοτάκη: Αυτή είναι η νέα πρώτη κυρία
EUROKINISSI

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, είναι η πλέον η πρώτη κυρία της Ελλάδας. Γόνος επιχειρηματικής οικογένειάς, είναι παντρεμένη με τον νέο πρωθυπουργό από το 1997 και έχουν τρία παιδιά, την Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά έχει καταγωγή από την Αίγυπτο, την Χίο και τη Βαρσοβία.

Προέρχεται από γνωστή επιχειρηματική οικογένεια, καθώς ο ένας παππούς της ήταν ναυπηγός, ενώ ο άλλος -Ματίας Γκραμπόφσκι- είχε δική του φαρμακοβιομηχανία στη Βαρσοβία.

Ο πατέρας της νέας πρώτης κυρίας διατηρούσε τη γνωστή γκαλερί Γκραμπόφσκι στο Λονδίνο και είναι συλλέκτης έργων τέχνης, αγάπη που έχει μεταδώσει και στην κόρη του. Η γιαγιά της πρώτης κυρίας, Μαίρη Ανταμς, προερχόταν από παλιά εμπορική οικογένεια της Τήνου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι γνωρίστηκαν πριν από περίπου 20 χρόνια στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ όπου έκαναν και οι δύο μεταπτυχιακές σπουδές.

Η πρώτη κυρία, έχει δύο πτυχία. Ένα από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις Πολιτικές Επιστήμες και ένα δεύτερο στην Πολιτική Οικονομία από το Κολούμπια. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές είναι στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Η ίδια έχει αναπτύξει πλούσια κοινωνική δράση και είναι συνιδρύτρια της ελληνικής εταιρείας Zeus + Dione.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ