ΣΠΟΡ

ΠΚ 2018: Με «πιλότο» τον Παπασταθόπουλο η εθνική στα μπαράζ (vid)

ΠΚ 2018: Με «πιλότο» τον Παπασταθόπουλο η εθνική στα μπαράζ (vid)
Έτοιμη για τα μπαράζ η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου REUTERS / YIANNIS KOURTOGLOU

Μια νίκη μακριά από τα μπαράζ των προκριματικών του μουντιάλ 2018 είναι η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Τρίποντο με το Γιβραλτάρ στο Καραϊσκάκης το βράδυ της Τρίτης (21.45), θα φέρει την Ελλάδα ανάμεσα στις 8 καλύτερες «δεύτερες» των ομίλων, που θα διεκδικήσουν τα τελευταία Ευρωπαϊκά εισιτήρια για τη Ρωσία.

Η αποστολή εξετελέσθη στην Κύπρο το Σάββατο, με τη νίκη με 2-1 και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, που περίμενε, η εθνική ομάδα κρατά την τύχη της στα χέρια της. Νίκη έστω με 1-0 επί του αδύναμου Γιβραλτάρ και τα μπαράζ είναι μπροστά, καθώς σίγουρα η Ελλάδα θα είναι στις καλύτερες «δεύτερες» των ομίλων.

Ο Μίκαελ Σκίμπε μιλώντας στην επίσημη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι χρειάζεται πλέον προσοχή στον τελευταίο αγώνα, φέρνοντας ως παράδειγμα τη δύσκολη νίκη της Πορτογαλίας επί της Ανδόρας, όταν χρειάστηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο για να έρθει το γκολ για την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

2017 10 07T205213Z 1369553250 RC1918DC32C0 RTRMADP 3 SOCCER WORLDCUP CYP GRC


(Το χειροκρότημα του Σκίμπε στο φινάλε του αγώνα με την Κύπρο - Πηγή: REUTERS / YIANNIS KOURTOGLOU)

Ο Γερμανός Ομοσπονδιακός εξήγησε ακόμη τους λόγους, που δε χρησιμοποίησε το Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο (ήθελε πιο αμυντικογενείς ακραίους), τόνισε ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος από το Φορτούνη και αποκάλυψε ότι υποχρεωτικά θα κάνει αλλαγές στο ματς, περιμένοντας την εξέλιξη των ενοχλήσεων του Τοροσίδη, αλλά και τις απουσίες από κάρτες.

(Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη Τύπου του Σκίμπε και του Μανιάτη)

Μανωλάς, Σάμαρης και Δώνης θα απουσιάσουν (για αυτό κλήθηκε και ο Σιώπης για το ματς), αλλά θα είναι «καθαροί» για τα μπαράζ. Κίνδυνο όμως αντιμετωπίζουν άλλοι παίκτες, εφόσον δουν την κίτρινη κάρτα την Τρίτη: Τζαβέλλας, Μήτρογλου, Σταφυλίδης και Ρέτσος είναι στο όριο καρτών.

(Πηγή: You Tube / ΕΛΛΑΣ Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου-Greece National Football Team)

Ο «πιλότος» Παπασταθόπουλος

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι ο "αρχηγός" αυτής της εθνικής ομάδας μέσα στο γήπεδο (μαζί με τον Τοροσίδη, που φέρει το περιβραχιόνιο ως πρώτος αρχηγός). Και αγωνιστικά με την παρουσία του στην άμυνα, δίπλα στο Μαναωλά, που θα αποτελέσει τη βάση για την προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά.

2017 10 07T205219Z 162027633 RC13A81062A0 RTRMADP 3 SOCCER WORLDCUP CYP GRC


(Ο Παπασταθόπουλος είναι ο "αρχηγός" της σημερινής εθνικής - Πηγή: REUTERS / YIANNIS KOURTOGLOU)

Και στα αποδυτήρια όμως, ο Παπασταθόπουλος είναι πλέον εκείνος που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και βγαίνει μπροστά και στα καλά αλλά και στα δύσκολα, δίχως να φοβάται να αναλάβει τις ευθύνες, παρά τον ταπεινό του χαρακτήρα. Ρόλο που στην προηγούμενη "χρυσή φουρνιά" είχαν ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Κώστας Κατσουράνης. Και ρόλο, που έχουν αποδεχθεί και οι υπόλοιποι διεθνείς.

2015 11 17T192433Z 1379518496 LR2EBBH1HWMIF RTRMADP 3 SOCCER FRIENDLY


(Ο Παπασταθόπουλος είναι πλέον ο νέος "ηγέτης" της ομάδας - Πηγή: REUTERS / OSMAN ORSAL)

Δεν είναι παράλογο λοιπόν, που οι διεθνείς τον εμπιστεύτηκαν για να «πετάξει» το αεροπλάνο της επιστροφής από την Κύπρο. Ο Σωκράτης μπήκε στο πιλοτήριο και με την ψυχραιμία, που τον ξεχωρίζει στην άμυνα της εθνικής, μπήκε στο «πετσί του ρόλου» των πιλότων.

(Πηγή: You Tube / ΕΛΛΑΣ Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου-Greece National Football Team)

Οι διεθνείς έκαναν και πάλι έκκληση στον κόσμο για να βρεθεί στο γήπεδο και να βοηθήσει την εθνική μας να «καθαρίσει» γρήγορα το ματς και να αναμένει την επόμενη Δευτέρα (17/10) να μάθει τον αντίπαλο της στα μπαράζ του Νοεμβρίου.

ΠΚ 2018 - 8ος όμιλος

Η βαθμολογία (9 ματς)
1. Βέλγιο 25 (+33)
2. Ελλάδα 16 (+7)
3. Βοσνία 14 (+10)
4. Εσθονία 11 (-5)
5. Κύπρος 10 (-5)
6. Γιβραλτάρ 0 (-40)
*Στα διοργανώσεις FIFA, στην ισοβαθμία μετρά η συνολική διαφορά τερμάτων και όχι τα μεταξύ των ομάδων παιχνίδια
*οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας

Η 10η αγωνιστική (10/10)
Βέλγιο-Κύπρος (21.45)
Εσθονία-Βοσνία
Ελλάδα-Γιβραλτάρ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ