ΣΠΟΡ

Εθνική Ομάδα: Συνεχίζει με Σκίμπε και στο EURO 2020 (vid)

Εθνική Ομάδα: Συνεχίζει με Σκίμπε και στο EURO 2020 (vid)
Ο Μίχαελ Σκίμπε θα παραμείνει στον πάγκο της εθνικής ομάδας REUTERS / YIANNIS KOURTOGLOU

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, που συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να συνεχιστεί η συνεργασία με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Μίχαελ Σκίμπε, για τα επόμενα 2 χρόνια. Θα είναι μια 2η ευκαιρία στο Γερμανό προπονητή με στόχο τα τελικά του EURO 2020. Απομένει να οριστικοποιηθεί η συμφωνία ΕΠΟ και Σκίμπε.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, στη Σ/Τ, που ακολούθησε, η εκτελεστική εξουσιοδότησε τον ίδιο να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τον Σκίμπε και με την έγκριση του ΔΣ, ο Γερμανός τεχνικός να είναι στον πάγκο της εθνικής τόσο στο Nations League, όσο και στα προκριματικά του EURO 2020, με στόχο την πρόκριση στα τελικά.

4295418


(Ανανέωση της συνεργασίας με το Μίχαελ Σκίμπε αποφάσισε το ΔΣ της Εκτελεστικής της ΕΠΟ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM)

«Τελείωσε το Δ.Σ. της Εκτελεστικής Επιτροπής και αποφασίσαμε την παραμονή του Μίχαελ Σκίμπε. Αυτή θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν μεταξύ μας. Εγώ θα κάνω τις διαπραγματεύσεις» απάντησε στη σχετική ερώτηση ο κύριος Γραμμένος.

«Θεωρούμε πως αν και δεν πήγαμε στο Μουντιάλ, δεν μπορούμε να ακυρώσουμε μια πορεία θετική. Η κατάσταση πριν από δυο χρόνια δεν θύμιζε σε τίποτα Εθνική ομάδα. Ήταν ένα σκορποχώρι που έχανε από οποιαδήποτε Εθνική ομάδα. Δεν ήταν Εθνική πριν την έλευση του Σκίμπε. Έγινε οικογένεια, υπάρχει αρμονία και σε αυτή την απόφασή μας πήραμε υπόψιν την εισήγηση και της τεχνικής επιτροπής και του Βρύζα και των ποδοσφαιριστών. Πρέπει να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία για να πάμε στο Euro 2020. Θεωρήσαμε σκόπιμο να στραφούμε στην ανανέωση της συνεργασίας μας με τον κ. Σκίμπε. Δεν πρέπει να αιωρείται το θέμα, πρέπει να κλείσει άμεσα».

18406129


(Την πρόκριση στο EURO 2020 θα έχει ως στόχο ο Μίχαελ Σκίμπε - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Η ανανέωση της συνεργασίας μοιάζει να είναι τυπική υπόθεση, αφού και ο ίδιος ο Σκίμπε θέλει να παραμείνει, ενώ και στο οικονομικό φαίνεται ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων με τα χρήματα του συμβολαίου του που λήγει το Νοέμβριο (περίπου 500 χιλ. €) να είναι η βάση και για τη διετή επέκταση.

Εθνική «πάσης Ελλάδος»

Ο κύριος Γραμμένος απάντησε για όλα τα ζητήματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ αποκάλυψε ότι η εθνική ομάδα θα αγωνίζεται πλέον και σε άλλα γήπεδα. Επιβεβαίωσε έτσι το ρεπορτάζ, για τις σκέψεις στις τάξεις της ΕΠΟ, να φύγει η εθνική από το Καραϊσκάκης, μετά από διάφορα γεγονότα επεισοδίων το τελευταίο διάστημα.

18416416


(Και εκτός Αττικής θα αγωνίζεται πλέον η εθνική ποδοσφαίρου - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

«Η Εθνική πρέπει να βγει και έξω από τα τείχη του Λεκανοπεδίου. Το θέλουν όλοι και η φίλαθλη κοινή γνώμη και οι παίκτες και εμείς. Στερούσαμε 4 χρόνια πχ. το δικαίωμα από τη Βόρεια Ελλάδα και από τη νησιωτική Ελλάδα να δουν την Εθνική. Ναι, θα βγει από το Λεκανοπέδιο η εθνική ομάδα» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του κυρίου Γραμμένου.

Ο κύριος Γραμμένος αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα της τιμωρίας του Μανωλά, τη διαιτησία και την ΚΕΔ.

(Η Σ/Τ του προέδρου της ΕΠΟ - Πηγή: You Tube / Ελλάς Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ