ΣΠΟΡ

Στους σύγχρονους σκλάβους της Λιβύης η σκέψη του Πολ Πογκμπά

Στους σύγχρονους σκλάβους της Λιβύης η σκέψη του Πολ Πογκμπά
Action Images via Reuters/Carl Recine

Στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της Λιβύης, όπου ανθρώπινες ζωές βγαίνουν στο σφυρί για λίγα ευρώ, όπως αποκάλυψε το CNNi, θέλησε να στρέψει την προσοχή ο Πολ Πογκμπά, πανηγυρίζοντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Νιούκαστλ το περασμένο Σάββατο.

Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επέστρεψε… θριαμβευτικά στην αγωνιστική δράση 2,5 μήνες μετά τον τραυματισμό του και θέλησε να «εκμεταλλευτεί» την επανεμφάνισή του, στέλνοντας μήνυμα για τη φρίκη που συντελείται στη Λιβύη, με θύματα ανθρώπινα πλάσματα που αναζητούν απελπισμένα διέξοδο στην Ευρώπη.

Ο 24χρονος Γάλλος διεθνής, πέτυχε το τρίτο γκολ της Γιουνάιτεντ στο 4-1 επί της Νιούκαστλ για την Premier League και πανηγύρισε με τα χέρια του υψωμένα και σταυρωμένα, όπως όταν φορά κανείς χειροπέδες, αφιερώνοντας το γκολ του στα θύματα της δουλείας.

Ο πανηγυρισμός προκάλεσε έκπληξη και γέννησε ερωτήματα, γι΄αυτό και ο νεαρός μέσος έσπευσε να δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Instagram.

Εκεί ανήρτησε μια φωτογραφία του τη στιγμή του πανηγυρισμού και στη λεζάντα έγραψε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιστροφή μου, όμως οι προσευχές μου είναι για εκείνους που υποφέρουν από τη δουλεία στη Λιβύη. Ας είναι ο Αλλάχ στο πλευρό σας και σύντομα αυτή η φρίκη να τελειώσει».






While very happy to be back, my prayers go to those suffering slavery in Libya. May Allah be by your side and may this cruelty come to an end!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paul Labile Pogba (@paulpogba) στις


Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του CNNi στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της Λιβύης, προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή, ενώ όπως φαίνεται πως δεν άφησε ασυγκίνητο τον Γάλλο διεθνή.

Οι εικόνες ανθρώπων να βγαίνουν σε…πλειστηριασμό για λίγα ευρώ έχουν προκαλέσει την παγκόσμια κατακραυγή, με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες να κάνει λόγο για «φρίκη», σημειώνοντας πως οι υπεύθυνοι θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Έρευνα για τα σκλαβοπάζαρα στη Λιβύη μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του CNNi

Κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν στη Λιβύη, διασχίζοντας τα σύνορά της. Είναι πρόσφυγες που φεύγουν για να γλιτώσουν από μάχες ή οικονομικοί μετανάστες σε αναζήτηση καλύτερων ευκαιριών στην Ευρώπη. Οι περισσότεροι έχουν πουλήσει τα πάντα για να πληρώσουν το ταξίδι προς τις ακτές της Λιβύης, την "πύλη" προς της Μεσόγειο.

Αλλά η πρόσφατη καταστολή από την λιβυκή ακτοφυλακή, έχει ως αποτέλεσμα λιγότερες βάρκες να καταφέρνουν να βγουν στη θάλασσα, αφήνοντας στα χέρια των λαθρεμπόρων ένα απόθεμα επίδοξων ταξιδιωτών.

Άνθρωποι προς πώληση: Εκεί που ζωές μπαίνουν σε δημοπρασία για 400 δολάρια

Έτσι οι λαθρέμποροι γίνονται αφεντικά και οι πρόσφυγες και μετανάστες γίνονται σκλάβοι...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ