ΣΠΟΡ

«Ξένοι οι Σχορτσιανίτης και Μπατίστα»: Ο καθηγητής που επιτέθηκε στον Αντετοκούνμπο «ξαναχτυπά»

«Ξένοι οι Σχορτσιανίτης και Μπατίστα»: Ο καθηγητής που επιτέθηκε στον Αντετοκούνμπο «ξαναχτυπά»
EUROKINISSI/φωτογραφία αρχείου

Πριν καλά καλά κοπάσει ο θόρυβος από την αδιανόητη επίθεσή του στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Ευάγγελος Μαρκόπουλος, καθηγητής σε ένα από τα πιο γνωστά Πανεπιστήμια του Λονδίνου, επανήλθε, προκαλώντας νέο σάλο, αναφερόμενος αυτή τη φορά στους Ντανιέλ Μπατίστα και Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

Θέλοντας να δώσει τη δική του απάντηση στην διαδικτυακή κατακραυγή που δέχεται μετά τα σχόλιά του για τον Έλληνα σούπερ σταρ του ΝΒΑ, που διαπρέπει με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς, ο κ. Μαρκόπουλος έκανε μια ανάρτηση στο Facebook για να δώσει… διευκρινίσεις.

Σε αυτήν, αναφέρεται στους Ντανιέλ Μπατίστα και Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, οι οποίοι έχουν φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, λέγοντας πως πρόκειται για «ξένους που τίμησαν την πατρίδα κι έχουν θέση στην καρδιά μας».

Αναλυτικά, ο καθηγητής έγραψε στον τοίχο του στο facebook: «Σχετικά με το σχόλιό μου για τον Αντετοκούμπο θα ήθελα να αναφέρω πως δημοσιεύτηκαν αποσπάσματα του διαλόγου καθώς και αποσπάσματα της συζητήσεως μου με τον δημοσιογράφο.

Έλληνας είναι αυτός που δείχνει την διαχρονική αγάπη του για την πατρίδα. Είχαμε και έχουμε πολλούς ξενους που τίμησαν την πατρίδα και έχουν θέση στην καρδιά μας όπως ο Μπατίστα, ο Σχορτσιανίτης και άλλοι πολλοί. Το θέμα δεν είναι με τους ξένους που γίνονται Έλληνες αλλά με αυτούς που δηλώνουν Έλληνες και αρνούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα όταν αυτή τους καλεί. Άλλα είπα, άλλα γράφτηκαν, και απορώ πως πήρε διάσταση ένα θέμα που το καλοκαίρι δέχτηκε σκληρή κριτική από χιλιάδες κόσμο.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ