ΣΠΟΡ

Μήνυμα ισότητας έστειλε ο ΛεΜπρον Τζέιμς με τα… παπούτσια του

Μήνυμα ισότητας έστειλε ο ΛεΜπρον Τζέιμς με τα… παπούτσια του
Reuters/Mandatory Credit: Brad Mills-USA TODAY Sports

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς «χρησιμοποίησε» την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον την Κυριακή, με αφορμή τον αγώνα των Κλίβελαντ Καβαλίερς εναντίον των Ουίζαρντς, για να στείλει μήνυμα ισότητας, κι εμφανίστηκε στο γήπεδο φορώντας ένα λευκό και ένα μαύρο παπούτσι.

Παρατηρώντας λίγο καλύτερα, δεν ήταν μόνο η διαφορά στο χρώμα που έκανε αίσθηση, καθώς και στα δύο υποδήματα ήταν γραμμένη με κεφαλαία γράμματα η λέξη «ισότητα».

«Προφανώς, γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε τώρα και ξέρουμε ποιος βρίσκεται στο τιμόνι εδώ», δήλωσε ο τέσσερις φορές πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ στους δημοσιογράφους μετά το παιχνίδι, που διεξήχθη μόλις κάτι περισσότερο από μισό χιλιόμετρο μακριά από τον Λευκό Οίκο.

«Η ισότητα είναι να κατανοήσουμε τα δικαιώματά μας, να καταλάβουμε τι αντιπροσωπεύουμε και πόσο ισχυροί είμαστε ως άνδρες, και ως γυναίκες, μαύροι ή λευκοί».

«Ανεξάρτητα από τη φυλή σου, αυτή είναι μια όμορφη χώρα και δεν πρόκειται ποτέ να αφήσουμε ένα άτομο να υπαγορεύει, πόσο όμορφοι και πόσο ισχυροί είμαστε», είπε ο Λεμπρόν λίγα λεπτά μετά το τρίτο συνεχόμενο triple double (20 πόντοι, 12 ριμπάουντ και 15 ασίστ) καθώς οι Καβαλίερς νίκησαν τους Ουίζαρντς με 106-99.

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς, υποστήριξε την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, στις προεδρικές εκλογές του 2016 και συχνά εμφανίζεται επικριτικός κατά του αμερικανού προέδρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ