ΣΠΟΡ

Πένθος στο ελληνικό μπάσκετ για τον θάνατο του Τάσσου Στεφάνου

Πένθος στο ελληνικό μπάσκετ για τον θάνατο του Τάσσου Στεφάνου
Σε ηλικία 72 ετών απεβίωσε ο Τάσσος Στεφάνου. Βαγγέλης Στόλης/EUROKINISSI

Σε ηλικία 72 ετών, ο Τάσσος Στεφάνου «έφυγε» και σκόρπισε τη θλίψη στους οικείους του, την οικογένεια του Παναθηναϊκού αλλά και του ελληνικού μπάσκετ.

Ο εκλιπών, διετέλεσε επί σειρά ετών Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ από το 1957 ασχολούταν ενεργά με το μπάσκετ αφού υπήρξε αθλητής του «τριφυλλιού». Ο γεννημένος στις 7 Ιουλίου 1945, Τάσσος Στεφάνου, από το 1957 βρέθηκε στον Παναθηναϊκό και συμμετείχε σε όλα τα τμήματα των υποδομών της ομάδας, αρχικά ως παίκτης και μετέπειτα σαν έφορος.

Αγωνίσθηκε στην ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού, στέφθηκε μαζί της Πρωταθλητής το 1967 και συνέχισε, από διοικητικό πόστο πλέον, να υπηρετεί το «τριφύλλι» με ευλάβεια. Είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής, είτε ως έφορος, ο Τάσος Στεφάνου γνώρισε λαμπρές επιτυχίες με τους «πράσινους» και ως τις τελευταίες στιγμές της ζωής του ήταν πάντα δίπλα στο «τριφύλλι».

Από τα μέσα Οκτωβρίου, όταν και υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Υγεία», ο Τάσσος Στεφάνου έδωσε «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή. Δυστυχώς στις 19 Δεκεμβρίου 2017, έφυγε από τη ζωή και βύθισε στο πένθος την οικογένειά του αλλά και αυτή του Παναθηναϊκού και του ελληνικού μπάσκετ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ