ΣΠΟΡ

Ευγένιος Γκέραρντ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Ευγένιος Γκέραρντ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του
Η σορός του Ευγένιου Γκέραρντ θα τεθεί την Τετάρτη σε λαϊκό προσκύνημα, την Πέμπτη η κηδεία του. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Την επιθυμία του Ευγένιου Γκέραρντ να ταφεί στο έδαφος της Κρήτης θα κάνει πράξη η οικογένειά του ενώ την Τετάρτη (03/01) θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του στο σπίτι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Όταν το 1985 ο Ευγένιος Γκέραρντ πήρε την απόφαση να αφήσει την Ολλανδία και τη Ρόντα για λογαριασμό της Ελλάδας και του ΟΦΗ, σίγουρα δεν περίμενε την εξέλιξη που θα έχει η ζωή του στην Κρήτη και το «δέσιμο» που θα βίωνε με τη χώρα μας, το νησί όπου μεγαλούργησε για χρόνια και με τους ανθρώπους του. Ο 77χρονος Ολλανδός που απεβίωσε την Τρίτη (2/1), ουσιαστικά έγινε… Έλληνας και το προσωνύμιο «Γκεραρντάκης» που του είχαν αποδώσει από τη θητεία του στον ΟΦΗ ως προπονητής (1985-2000) μόνο τυχαίο δεν ήταν.

Ο Γκέραρντ συνήθιζε να λέει πως «δεν γεννήθηκα εδώ, αλλά εδώ είναι το σπίτι μου. Εδώ έζησα, εδώ θα ζήσω και εδώ θα πεθάνω, σαν Κρητικός». Την επιθυμία του, λοιπόν, να μείνει για πάντα στην αγαπημένη του Κρήτη θα κάνουν πράξη οι δικοί του άνθρωποι. Όπως έγινε γνωστό, η σορός του Ευγένιου Γκέραρντ θα είναι στο σπίτι του στην Ελιά Ηρακλείου Κρήτης από το απόγευμα της Τετάρτης και θα τεθεί μάλιστα σε λαϊκό προσκύνημα. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Ελιά, το μεσημέρι (14:00) της Πέμπτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ