ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: Η Λάρισα πήρε προβάδισμα πρόκρισης στο 92'

Κύπελλο Ελλάδας: Η Λάρισα πήρε προβάδισμα πρόκρισης στο 92'
Οι παίκτες της Λάρισας πανηγυρίζουν για το γκολ της νίκης, ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι απογοητευμένος. Eurokinissi Sports

Η Λάρισα νίκησε 2-1 την ΑΕΚ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης.

Το παιχνίδι ήταν κάκιστο ποιοτικά και πολύ σκληρό, με τους δύο αντιπάλους να παίζουν «ξύλο» αντί για ποδόσφαιρο σ' έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής Πραξιτέλης Ζαχαριάδης έχασε από νωρίς τον έλεγχο κι αυτό επηρέασε και τους ποδοσφαιριστές των δύο αντιπάλων. Στο πρώτο μέρος δεν συνέβη κάτι αξιοσημειώτο πέρα από τις πολλές κλωτσιές που... έπεσαν.

Στο 51' η ΑΕΚ ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ από το πουθενά, όταν ο Μοράν χτύπησε στο κεφάλι έναν αντίπαλό του και στη συνέχεια κλώτσησε την μπάλα. Οι αμυντικοί των γηπεδούχων έμειναν να κοιτούν και ο Μασούντ μπήκε στη φάση γράφοντας το 0-1. Έξι λεπτά μετά ο ρέφερι του αγώνα έδειξε το σημείο του πέναλτι για μαρκάρισμα του Λαμπρόπουλου μέσα στην περιοχή. Την ευθύνη ανέλαβε ο Ναζλίδης ο οποίος νίκησε εύκολα τον Μπάρκα για το 1-1.

Το παιχνίδι είχε «ανοίξει» αρκετά με τις δύο ομάδες να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες. Ο Χριστοδουλόπουλος είχε δοκάρι στο 80' και ο Μασούντ σε κενή εστία δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ιρανός εκτός από μοιραίος θα έπρεπε να έχει αποβληθεί καθώς χτύπησε έναν αντίπαλό του εκτός φάσης στα γεννητικά όργανα.

Στο τέλος οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά ψάχνοντας τη νίκη και βρήκαν το γκολ με τον Σάντι Κριζμάν στο 92', καθώς ο τελευταίος εκμεταλλεύτηκε υπέροχη πάσα του Λεοζίνιο και με όμορφο αριστερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασαν και οι δύο ομάδες -μετά το φινάλε του ματς- που πλέον θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ, με την ημερομηνία να μην έχει οριστεί ακόμα από την ΕΠΟ.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (90+1΄ Γιοβάνοβιτς), Αγκάνοβιτς (81΄λ.τρ. Αγκάνοβιτς), Ντέλετιτς, Κρίζμαν, Ναζλίδης (86΄ Χούμπτσεφ)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ (80΄ λ.τρ. Γκάλο), Αϊντάρεβιτς, Μοράν, Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ, Μπακασέτας, Κλωναρίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ