ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Διακοπή και εισβολή Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Διακοπή και εισβολή Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο
Αδιανόητη εισβολή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο. Eurokinissi Sports

Εικόνες ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο για ακόμα μια φορά, αφού το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ διακόπηκε μετά από γκολ που σημείωσαν οι Θεσσαλονικείς με τον διαιτητή να το ακυρώνει ως οφσάιντ.

Γεμάτο ένταση και νεύρα ήταν το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ της Κυριακής στην Τούμπα, το οποίο είχε ούτως ή άλλως μεγάλο παρασκήνιο και πριν την έναρξή του λόγω της αναίρεσης της τιμωρίας των γηπεδούχων, της επιστροφής των βαθμών που τους είχαν αφαιρεθεί και της διεξαγωγής του αγώνα παρουσία φιλάθλων.

Ο αγώνας είχε πάθος και αρκετή δύναμη από το ξεκίνημα, αρκετές αντεγκλήσεις μεταξύ των παικτών και των δυο πάγκων αλλά σε επίπεδο που να μην έχει ξεφύγει από τα αθλητικά πλαίσια. Όλα αυτά, ως το 90’ της αναμέτρησης όταν ο Βαρέλα σκόραρε με κεφαλιά, ο βοηθός Ποντίκης σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ υποστηρίζοντας πως ο Μαουρίτσιο ήταν εκτεθειμένος και επηρέαζε τη φάση και κάπου εκεί ήρθε η… έκρηξη.

Οι παίκτες της ΑΕΚ αρχικά περικύκλωσαν διαιτητή και βοηθό, ζητώντας να ακυρωθεί το γκολ, ακολούθησαν αυτοί του ΠΑΟΚ που ζητούσαν να μετρήσει το γκολ, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ένταση και διαπληκτισμοί. Κάπου εκεί, αφού είχαν περάσει οκτώ λεπτά διακοπής, στον αγωνιστικό χώρο εισέβαλε σαν μαινόμενος ταύρος ο Ιβάν Σαββίδης!

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κάλεσε την ομάδα του να αποχωρήσει, θεωρώντας πως αδικείται, επιτέθηκε εναντίον δικαίων και αδίκων και δεν μπορούσαν να τον συγκρατήσουν ούτε οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

Ο Σαββίδης ήταν σε έξαλλη κατάσταση, τα έβαλε με τους διαιτητές, τους ανθρώπους της ΑΕΚ αλλά ακόμα και με τους ρεπόρτερ του συνδρομητικού καναλιού στον αγωνιστικό χώρο. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Λιούμπος Μίχελ, πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που απειλούσε τους διαιτητές και τους έκανε χαρακτηριστικά νοήματα «τελειώσατε», ενώ την ίδια ώρα οι ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου του Βορρά» δεν πίστευαν τας μάτια τους!

Είναι ενδεικτικό πως οι περισσότεροι παίκτες έλεγαν στον Σαββίδη να μην πάρει την ομάδα από το γήπεδο, μέχρι που ο διαιτητής Κομίνης αποφάσισε να πάει στα αποδυτήρια μαζί με τους συνεργάτες του. Την απόσυρση των διαιτητών αποπειράθηκε να ακολουθήσει κι η ΑΕΚ, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να φωνάζουν στους συναδέλφους τους της Ένωσης να μην φύγουν.

Εν τέλει οδηγήθηκαν όλοι στα αποδυτήρια, με τους διαιτητές και τον παρατηρητή να συσκέπτονται για το αν και πως θα αρχίσει ξανά ο αγώνας….

ΔΗΜΟΦΙΛΗ