ΣΠΟΡ

Champions League: Ο «100άρης» Μέσι οδήγησε τη Μπαρτσελόνα στους «8»

Champions League: Ο «100άρης» Μέσι οδήγησε τη Μπαρτσελόνα στους «8»
Ο Μέσι έφτασε τα 100 γκολ στο Champions League σε μια βραδιά που εξελίχθηκε σε πάρτι απέναντι στην Τσέλσι για τη Μπαρτσελόνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ALEJANDRO GARCIA

Με μια ακόμα «μαγική» εμφάνιση του Λιονέλ Μέσι, που έφτασε τα 100 γκολ στο Champions League, η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-0 την Τσέλσι στο «Καμπ Νου» και πέρασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Εύκολη πρόκριση για Μπάγερν Μονάχου κόντρα στη Μπεσίκτας.

Όταν μιλάμε για Champions League, πλέον το μυαλό των περισσότερων πάει είτε στον Λιονέλ Μέσι, είτε στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η Τετάρτη, ήταν η βραδιά του… εξωγήινου Αργεντινού σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα ο οποίος έκανε «όργια» στο «Καμπ Νου» και οδήγησε τους «μπλαουγκράνα» του Ερνέστο Βαλβέρδε στο 3-0 επί της Τσέλσι και στην πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Μέσι με δυο γκολ και μια ασίστ ήταν καταπληκτικός, οι Λονδρέζοι δεν είχαν περιθώρια αντίδρασης και απλά θύμιζαν… καλεσμένο σε πάρτι στην Καταλονία.

Προφανώς και οι διακρίσεις για τον Λιονέλ Μέσι συνεχίστηκαν μετά από μια τέτοια βραδιά, αφού με τα δυο γκολ που πέτυχε έφτασε τα 100 στη διοργάνωση. Ο Αργεντινός σταρ έχει πετύχει 6 γκολ στο φετινό Champions League, τα μισά από τα οποία πέτυχε απέναντι στην Τσέλσι! Πάντως, ο Μέσι παραμένει αρκετά μακριά από τον πρώτο της λίστας των σκόρερ όλων των εποχών στη διοργάνωση, ο οποίος είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει 117 τέρματα. Τέλος, για την ιστορία, το τρίτο γκολ της Μπαρτσελόνα πέτυχε ο Μούσα Ντεμπελέ. Με την πρόκριση αυτή, η «Μπάρτσα» έφτασε τις 11 συνεχόμενες παρουσίες στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Νωρίτερα, στην Κωνσταντινούπολη, η Μπάγερν Μονάχου είχε «σφραγίσει» επιβλητικά τη δική της πρόκριση στους «8» του Champions League. Η ομάδα του Γιούπ Χάινκες παρά το υπέρ της 5-0 από τον πρώτο αγώνα με τη Μπεσίκτας στη Βαυαρία επιβλήθηκε 3-1 και στην Τουρκία και πέρασε πανηγυρικά στα προημιτελικά του θεσμού. Το σκορ άνοιξε στο 18’ ο Τιάγκο Αλκάνταρ, ενώ στο 46’ ήρθε το 0-2 με αυτογκόλ του Γιονιούλ. Ο Βάγκνερ Λοβ μείωσε στο 59’, ενώ το τελικό 3-1 για τους Βαυαρούς διαμόρφωσε στο 84’ ο Βάγκνερ. Αυτή ήταν η 11η συνεχόμενη νίκη για τον Γιούπ Χάινκες σε αγώνα Champions League, επίδοση που είναι η καλύτερη όλων των εποχών για έναν προπονητή στη διοργάνωση. Ο 72χρονος προπονητής της Μπάγερν, ξεπέρασε έτσι τον Λουίς Φαν Χάαλ.

Πλέον, μετά και την ολοκλήρωση των δυο τελευταίων ζευγαριών για τη φάση των «16», ολοκληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών του Champions League. Οι ομάδες που έχουν προκριθεί είναι οι Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Σεβίλλη (Ισπανία), Λίβερπουλ (Αγγλία), Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία), Γιουβέντους (Ιταλία), Ρόμα (Ιταλία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία). Η κλήρωση για τους «8» θα γίνει την Παρασκευή (16/03) στις 13:00, ενώ αυτή είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά που η Ισπανία έχει τρεις ομάδες στα προημιτελικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ