ΣΠΟΡ

Euroleague: «Μπλόκο» στη Μαδρίτη για τον Παναθηναϊκό (vids)

Euroleague: «Μπλόκο» στη Μαδρίτη για τον Παναθηναϊκό (vids)
Ο Καλάθης κι οι συμπαίκτες του, «λύγισαν» στη Μαδρίτη Eurokinissi Sports

Ο Παναθηναϊκός Superfoods άγγιξε το «break» στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, τα λάθη των διαιτητών σε κρίσιμα σημεία έδωσαν στη «Βασίλισσα» τη νίκη 81-74 και το προβάδισμα με 2-1 στη σειρά των play off της Euroleague.

Μια ακόμα απόδειξη πως η Euroleague δείχνει… εκδικητικές τάσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν και το Game 3 της σειράς με τη Ρεάλ που έγινε στη Μαδρίτη. Οι «πράσινοι» πάλεψαν πολύ για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ήταν κοντά στο να το κερδίσουν, παρόλα αυτά… υποχρεώθηκαν σε ήττα 81-74. Σε κομβικά σημεία του παιχνιδιού η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είδε τους διαιτητές να παίρνουν λανθασμένες αποφάσεις, το momentum πέρασε στην πλευρά της ομάδας του Πάμπλο Λάσο και κάπως έτσι έγινε το 2-1 στη σειρά για τους Ισπανούς.

Αυτό σημαίνει πως ο αγώνας της Παρασκευής αποκτά χαρακτήρα… τελικού για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει αν δεν θέλει να μείνει εκτός Final-4. Η ατμόσφαιρα πάντως στο «πράσινο»… στρατόπεδο, είναι ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη. Ενδεικτική ήταν η δήλωση που έκανε ο Μάνος Παπαδόπουλος μετά το τέλος του αγώνα, στην οποία αναρωτήθηκε αν υπάρχει νόημα να παίξει ο Παναθηναϊκός στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς.

«Υπήρξαν περίεργες αποφάσεις σε πολύ εύκολες και καθαρές φάσεις. Δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να παίξουμε το επόμενο παιχνίδι αν όλα είναι προαποφασισμένα», είπε χαρακτηριστικά το στέλεχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods μετά από όλα όσα έγιναν στη Μαδρίτη. Είναι ενδεικτικό πως ακόμα κι οι παίκτες, για πρώτη φορά, μέσα στα αποδυτήρια χαρακτήριζαν ως αηδιαστικά όσα έζησαν στο παρκέ με τις αποφάσεις των διαιτητών. Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ανασυνταχθεί, να μαζέψει δυνάμεις και να εξαπολύσει την τελική αντεπίθεση για να κάνει το 2-2 την Παρασκευή.

Σε παρόμοια κατάσταση, αλλά με καλύτερη ψυχολογία, είναι η Κίμκι. Οι Ρώσοι επικράτησαν στον τρίτο «εμφύλιο» με 79-73 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μείωσε σε 2-1 τη σειρά με την «ομάδα του Στρατού» και φιλοδοξεί την Παρασκευή να κάνει και το 2-2 για να οδηγήσει σε πέμπτο ματς τη σειρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ