ΣΠΟΡ

Ο Ινιέστα είπε «αντίο» στη Μπαρτσελόνα με δάκρυα (vid+pics)

Ο Ινιέστα είπε «αντίο» στη Μπαρτσελόνα με δάκρυα (vid+pics)
Η πιο δύσκολη στιγμή των 22 ετών καριέρας στη Μπαρτσελόνα για τον Ινιέστα, ήταν αυτή του αποχαιρετισμού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Enric Fontcuberta

Ο μεγάλος Αντρές Ινιέστα ανακοίνωσε επίσημα το «αντίο» στη Μπαρτσελόνα, δακρύζοντας στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βαρκελώνη το μεσημέρι της Παρασκευής…

Έχοντας περάσει 22 χρόνια στον «οργανισμό» Μπαρτσελόνα, έχοντας φτάσει πλέον στην ηλικία των 33 ετών κι έχοντας ζήσει όλα τα ποδοσφαιρικά στάδια μέσα στους «κόλπους» των «μπλαουγκράνα», φαντάζει σχεδόν απίθανο αυτό που ανακοίνωσε επίσημα ο Αντρές Ινιέστα το απόγευμα της Παρασκευής. Ο μεγάλος Καταλανός άσος, αποφάσισε πως η καριέρα του στη Μπαρτσελόνα θα ολοκληρωθεί οριστικά μετά το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και έπεσαν ουσιαστικά οι τίτλοι τέλους με όσα ο ίδιος αποκάλυψε μπροστά στους εκπροσώπους του Τύπου αλλά και τους ανθρώπους του κλαμπ.

Η φόρτιση και η συγκίνηση του Ινιέστα ήταν τέτοια, που μετά την πρώτη φράση που ξεστόμισε κατά την έναρξη της συνέντευξης, αμέσως βούρκωσε, δάκρυσε και χρειάστηκαν μερικές στιγμές για να βρει και πάλι την ηρεμία του και να αρχίσει να τοποθετείται για τον αποχωρισμό από τη Μπαρτσελόνα της… ζωής του. Ο 33χρονος μέσος μετά από 22 χρόνια και 31 τρόπαια, τα οποία σύντομα θα γίνουν 32 με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, εμφανώς συγκινημένος μίλησε για την απόφασή του να αποχωρήσει και όταν ολοκλήρωσε τα λόγια του αποχώρησε κάτω από θερμά χειροκροτήματα.

«Αυτή η σεζόν είναι η τελευταία στη Βαρκελώνη. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποχωρήσω, αφού αισθάνομαι ακόμη σημαντικός και βασικός στην ομάδα και έχω τη δυνατότητα να κατακτήσω ακόμη έναν τίτλο», είπε χαρακτηριστικά ο Ινιέστα στο ξεκίνημα των δηλώσεών του.

Στη συνέχεια, σχολίασε: «Μετά από 22 χρόνια στο σύλλογο, γνωρίζω τι σημαίνει να είσαι παίκτης της Μπαρτσελόνα, της καλύτερης ομάδας στον κόσμο. Ξέρω τι απαιτείται για να φοράς αυτή τη φανέλα και να είσαι αρχηγός. Θέλοντας να είμαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό μου και το σύλλογο, η καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα τελειώνει εδώ. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα για μένα, καθώς πρέπει να αποχαιρετήσω την ομάδα, στην οποία πέρασα όλη τη ζωή μου. Είμαι ευγνώμων στην Μπαρτσελόνα για όσα πέρασα εδώ και η απόφαση να φύγω δεν ήταν καθόλου εύκολη».

Όσο για το γεγονός ότι δεν κατάφερε τελικά να πάρει ποτέ τη «Χρυσή Μπάλα», παρότι όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης είχε πολλές φορές υπογραμμίσει πως την άξιζε, απάντησε «Δεν είναι πρόβλημα για μένα ότι δεν κέρδισα τη «Χρυσή Μπάλα». Το γεγονός ότι ήμουν υποψήφιος με παίκτες όπως ο Μέσι και ο Τσάβι είναι ιδιαίτερα τιμητικό. Ήταν τιμή και προνόμιο για μένα που μοιράστηκα τόσα χρόνια δίπλα στον Μέσι. Δεν υπάρχει κανένας σαν κι αυτόν. Ήταν καθοριστικός στους τίτλους που κατακτήσαμε. Είμαι τυχερός που είχα τέτοιους συμπαίκτες και προπονητές».

Ο Ινιέστα αποχωρεί από τη Βαρκελώνη έχοντας ξεπεράσει τις 670 συμμετοχές, με περισσότερα από 57 γκολ και 141 ασίστ. Οι πληροφορίες τον θέλουν να συνεχίζει την καριέρα του στην Κίνα, κάτι που ενισχύθηκε από όσα είπε για την επόμενη ομάδα της καριέρας του. «. Δεν θέλω ποτέ να παίξω κόντρα στην Μπαρτσελόνα, άρα δεν νομίζω ότι θα συνεχίσω στην Ευρώπη. Δεν θέλω να κοροϊδέψω κανένα. Κοντεύω τα 34, έδωσα όσα μπορούσα και πιστεύω ότι δεν μπορώ να προσφέρω περισσότερα. Θέλω να πάω κάπου που θα είμαι ευτυχισμένος όπως εδώ».

Στην καριέρα του στη Μπαρτσελόνα, ο Ινιέστα έχει κατακτήσει οκτώ πρωταθλήματα, που θα γίνουν εννέα με το φετινό, τέσσερα Champions League ενώ έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης δυο φορές (2008, 2012) με την Ισπανία και φυσικά στην κορυφή του κόσμου το 2010 όταν με δικό του γκολ στην παράταση, είχε δώσει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στους «φούριας ρόχας» (1-0) απέναντι στην Ολλανδία στον τελικό…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ