ΣΠΟΡ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Το Κύπελλο πάει στη Θεσσαλονίκη

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Το Κύπελλο πάει στη Θεσσαλονίκη
Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2018 ο ΠΑΟΚ, μετά το δίκαιο 2-0 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Eurokinissi Sports

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας 2-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, κατακτώντας το τρόπαιο για δεύτερη σερί χρονιά.

Σε έναν τελικό με μεγάλη ένταση, επεισόδια πριν αλλά και μετά το τέλος του, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μέσα στον αγωνιστικό χώρο αποδείχθηκε ανώτερος της ΑΕΚ και πήρε το τρόπαιο. Το τελικό 2-0 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης πιστοποίησε την αγωνιστική τους ανωτερότητα στον τελικό, δίνοντάς τους το τρόπαιο για δεύτερη σερί σεζόν μετά την περσινή κατάκτηση στο «Πανθεσσαλικό».

Πιο… γεμάτο, πάντως, ήταν το pre – game του τελικού που είχε αρκετά επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο και στους γύρω δρόμους του ΟΑΚΑ. Τα επεισόδια είχαν αρχίσει από το βράδυ της Παρασκευής, σε όλη την Αθήνα, ενώ συνεχίστηκαν και το Σάββατο. Η αρχή έγινε όταν οπαδοί της ΑΕΚ επιτέθηκαν σε οπαδούς του ΠΑΟΚ στη «Νερατζιώτισσα» ενώ ακολούθησαν συγκρούσεις και σε άλλα σημεία κοντά στο ΟΑΚΑ. Εντός γηπέδου τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα, με τους οπαδούς της ΑΕΚ κάποια στιγμή να συγκρούονται με την αστυνομία κι αυτούς του ΠΑΟΚ να πετούν αρκετές φωτοβολίδες προς τα ΜΑΤ, χωρίς πάντως να ξεφύγει ιδιαίτερα η κατάσταση.

Κατά συνέπεια, ο αγώνας έγινε κανονικά με τον ΠΑΟΚ να αναδεικνύεται νικητής καθώς επικράτησε πανάξια 2-0 της ΑΕΚ έχοντας ως πολυτιμότερο παίκτη τον αρχηγό του, Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο «δικέφαλος του Βορρά» ήταν κυρίαρχος από την αρχή του αγώνα, έχασε μεγάλες ευκαιρίες με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στο 25’, όταν και απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Βασίλης Μπάρκας. Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως, δεν τα κατάφεραν και δεν ήταν απειλητικοί για την εστία του Πασχαλάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι το ίδιο ορμητικός ενώ το παιχνίδι άρχισε να γίνεται πολύ πιο έντονο και σκληρό, με δυνατά μαρκαρίσματα μεταξύ των παικτών. Οι Θεσσαλονικείς, πάντως, έδειχναν πως το ήθελαν περισσότερο. Στο 65’ ο Κάνιας κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και στο ΟΑΚΑ επικράτησε… χαμός. Πανηγυρισμοί από τη μία πλευρά, ένταση στην «κιτρινόμαυρη» κερκίδα. Η ΑΕΚ ήθελε να αντιδράσει, φαινόταν όμως πως δεν μπορούσε. Εν τω μεταξύ ο Ισπανός διαιτητής Μπορμπαλάν απέβαλε σε μια φάση Μαουρίτσιο και Βράνιες, με τις δυο ομάδες να παίζουν με δέκα παίκτες.

Η ΑΕΚ στο φινάλε βγήκε μαζικά στην επίθεση για να ψάξει την ισοφάριση, κάτι που δεν κατάφερε. Αντίθετα, στις καθυστερήσεις, ο ΠΑΟΚ βρήκε χώρο και με τον Πρίγιοβιτς να «σπάει» τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή στον Πέλκα, έκανε το 2-0 και… τελείωσε τον τελικό. Το γκολ του νεαρού έφερε… έκρηξη στον κόσμο του ΠΑΟΚ με αρκετούς να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Στο σημείο αυτό, οι περισσότεροι αναπληρωματικοί και τα μέλη του τεχνικού τιμ του ΠΑΟΚ πήγαν στον κόσμο για να του ζητήσουν να καθίσει στη θέση του και να μην υπάρξει πρόβλημα. Ο Μπορμπαλάν απέβαλε στο τέλος και τον Βαρέλα του ΠΑΟΚ αλλά αυτό είχε μικρή σημασία.

Ο «δικέφαλος του Βορρά»… έσπασε την κατάρα των χαμένων τελικών στο ΟΑΚΑ και με το 2-0 κατέκτησε το έκτο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του και δεύτερο συνεχόμενο. Ακολούθησαν, πάντως, επεισόδια των οπαδών της ΑΕΚ με την αστυνομία που έκαναν την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ αποπνικτική, την ώρα που στον αγωνιστικό χώρο όλα τα μέλη της ομάδας του ΠΑΟΚ έστηναν το δικό τους… πάρτι. Ο κόσμος αποθέωσε και τον Ιβάν Σαββίδη, όπως και τους γιους του, Νίκο και Γιώργο που ήταν στο γήπεδο. Μάλιστα, όλα τα μέλη της ομάδας του ΠΑΟΚ φορούσαν μάσκες του Ιβάν Σαββίδη που ήταν τιμωρημένος και δεν ήταν στο γήπεδο, ενώ έκαναν και κινήσεις μιμούμενοι την είσοδό του στο γήπεδο της Τούμπας στο ντέρμπι του πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ένα ματς που απέφερε τιμωρία και απώλεια, ουσιαστικά, του τίτλου για τον ΠΑΟΚ ο οποίος πήρε τη… δική του ρεβάνς κατακτώντας άξια του Κύπελλο απέναντι στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ