ΣΠΟΡ

Ο Έμερι ανέλαβε την Άρσεναλ

Ο Έμερι ανέλαβε την Άρσεναλ
Επίσημα προπονητής της Άρσεναλ, ο Ουνάι Έμερι. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/IAN LANSGDON

Η Άρσεναλ μετά από 22 χρόνια άλλαξε προπονητή, λόγω της αποχώρησης του Αρσέν Βενγκέρ, και ο Ισπανός Ουνάι Έμερι είναι αυτός που θα κάθεται στην άκρη του πάγκου των «κανονιέρηδων» στο εξής.

Αν για κάποια ομάδα η συζήτηση που αφορούσε στο ποιος θα είναι ο προπονητής την επόμενη σεζόν δεν είχε νόημα εδώ και δυο δεκαετίες, ήταν η Άρσεναλ. Οι Λονδρέζοι είχαν τη… σιγουριά της παρουσίας του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος συμπλήρωσε 22 χρόνια στον πάγκο της ομάδας και κατέγραψε τεράστιες επιτυχίες, τίτλους και διακρίσεις. Ο Αλσατός, ωστόσο, αποφάσισε πως η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν η τελευταία του στον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας. Ο Βενγκέρ, λοιπόν, αποχώρησε και για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια το κλαμπ από το Λονδίνο ήταν αναγκασμένο να αναζητήσει τη διάδοχη κατάσταση.

Οι άνθρωποι της αγγλικής ομάδας κινήθηκαν αρκετά γρήγορα και φρόντισαν να βρουν τον επόμενο, στο πρόσωπο του Ουνάι Έμερι. Ο 46χρονος Ισπανός τεχνικός που «έφτιαξε» το όνομά του με τη Σεβίλλη, την τελευταία διετία ήταν προπονητής στη ζάμπλουτη Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία. Ο Εμερί μετά τα τρία σερί Europa League με τους Ανδαλουσιάνους, κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, δυο κύπελλα και δυο λιγκ καμπ στη Γαλλία με την Παρί και αποφάσισε πως ήρθε η ώρα για το μεγάλο βήμα προς την Premier League.

Μάλιστα, ο Ισπανός… ανακοίνωσε ουσιαστικά από μόνος του τη συνεργασία με την Άρσεναλ αφού νωρίς το πρωί της Τετάρτης ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα φωτογραφίες με το σήμα της αγγλικής ομάδας και με το γήπεδό της, το «Emirates». Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε κι η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς των Λονδρέζων η οποία μάλιστα έγινε μέσα από τα social media με το hashtag #WelcomeUnai να χρησιμοποιείται από τους «κανονιέρηδες» και να γίνεται… trend μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Έμερι, άλλωστε, βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο και ξεναγείται στους χώρους του γηπέδου και στις εγκαταστάσεις της ομάδας. Στις πρώτες του δηλώσεις ο 46χρονος Ισπανός προπονητής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Είμαι ενθουσιασμένος που ανέλαβα έναν από τους σπουδαίους συλλόγους του ποδοσφαίρου. Η Άρσεναλ είναι γνωστό και αγαπητή σε όλη την υφήλιο για το στιλ παιχνιδιού της, την αφοσίωση στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, το φανταστικό στάδιο, τον τρόπο λειτουργίας της».

Όσο για τους στόχους και τη φιλοσοφία του, ανέφερε: «Στην καριέρα μου, έχω υπάρξει πολύ απαιτητικός και με τον ίδιο μου τον εαυτό. Θέλω ανθρώπους που είναι εξίσου απαιτητικοί και παίκτες που έχουν το ίδιο χαρακτηριστικό. Η ιδέα που έχω είναι πως πρέπει να είμαστε πρωταγωνιστές. Θα παίξουμε απέναντι στον καθέναν με αυτή την προσωπικότητα. Η ιστορία της Άρσεναλ δείχνει πως της αρέσει να έχει την κατοχή. Αυτό μου αρέσει. Θέλω να είμαστε πρωταγωνιστές με τη μπάλα. Όταν δεν θα έχουμε τη μπάλα, θα πρέπει να είμαστε συνεπείς με την πίεση. Τα δυο βασικά για εμένα είναι να είμαστε πρωταγωνιστές στην κατοχή της μπάλας και στην πίεση όταν δεν την έχουμε…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ