ΣΠΟΡ

Τέλος ο Ζινεντίν Ζιντάν από τη Ρεάλ

Τέλος ο Ζινεντίν Ζιντάν από τη Ρεάλ
REUTERS/Juan Medina

Την αποχώρησή του από τον πάγκο της Ρεάλ ανακοίνωσε ο Ζινεντίν Ζιντάν, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο του ισπανικού συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρεθ την Πέμπτη.

Την Πέμπτη (31/5) ο Γάλλος προπονητής είχε συνάντηση με τη διοίκηση της «Βασίλισσας» όπου αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Για τον λόγο αυτό, προγραμματίστηκε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στην οποία, ο νεαρός κόουτς έκανε γνωστό πως δεν θα συνεχίσει το… έργο του στους «μερέγχες».

«Έλαβα την απόφαση να μην είμαι προπονητής της Ρεάλ τη νέα σεζόν» είπε στην αρχική του τοποθέτηση και συμπλήρωσε: «Τώρα είναι η σωστή στιγμή για όλους… Μπορεί να φαίνεται περίεργη απόφαση, αλλά έπρεπε να γίνει, είναι το καλύτερο για όλους. Για το κλαμπ, τους παίκτες και εμένα. Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να νικά και χρειάζεται μία αλλαγή μετά από τρία χρόνια. Μία νέα… φωνή, μία νέα μέθοδο δουλειάς. Αγαπώ τη Ρεάλ, αγαπώ τον Φλορεντίνο Πέρεθ και είμαι ευγνώμων προς όλους. Φυσικά δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν.

«Δεν έχω κουραστεί να είμαι προπονητής. Ήταν τρία υπέροχα χρόνια στη Ρεάλ, αλλά ο χρόνος μου εδώ τελείωσε. Είναι φυσιολογική η φθορά, θα ήταν πολύ δύσκολο να συνεχίσουμε να κερδίζουμε με μένα στο τιμόνι… Χρειάζεται μια αλλαγή για να παραμείνει η ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών. Δεν ψάχνω για άλλη ομάδα ενόψει της νέας σεζόν. Είναι πολύ πιο απλό από όσο φαίνεται. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να ξέρεις πότε θα σταματήσεις. Το κάνω για το καλό της ομάδας. Ήθελα να τελειώσω τώρα που όλα είναι καλά, μετά την κατάκτηση του Champions League»

Ο Γάλλος τεχνικός έμεινε δυόμισι χρόνια στον πάγκο των «μερένγκες» και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος προπονητής στα χρονικά που κατακτά για τρεις συνεχόμενες φορές το Champions League (συμπεριλαμβανομένης της εποχής που η διοργάνωση ονομαζόταν Κύπελλο Πρωταθλητριών).

Επίσης, ο «Ζιζού» κατέκτησε τη σεζόν 2016-17 το ισπανικό πρωτάθλημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ