ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Σαρωτική η Ρωσία στην πρεμιέρα

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Σαρωτική η Ρωσία στην πρεμιέρα
Ασταμάτητοι στην πρεμιέρα οι διοργανωτές του Μουντιάλ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 έκανε… πρεμιέρα στη Ρωσία με την οικοδέσποινα να διαλύει 5-0 τη Σαουδική Αραβία υπό το βλέμμα 80.000 θεατών και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ούτε το άγχος της πρεμιέρας, ούτε η πίεση για ένα θετικό αποτέλεσμα ούτε και ο αντίπαλος κατάφερε να σταματήσει τη Ρωσία στο πρώτο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018. Η ομάδα του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ διέλυσε 5-0 τη Σαουδική Αραβία και πήρε την πρώτη της νίκη στον 1ο όμιλο του Μουντιάλ 2018.

Μετά την εντυπωσιακή τελετή έναρξης στο στάδιο «Λουζνίκι» της Μόσχας, η διοργάνωση ξεκίνησε με το Ρωσία – Σαουδική Αραβία που εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Μόλις στο 12’ η Ρωσία πήρε προβάδισμα με τον Γκαζίνσκι ενώ στο 43’ ο Τσερίσεφ έκανε το 2-0 για τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο 71’ ο Τζιούμπα, που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι σαν αλλαγή, σκόραρε για το 3-0 ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων «χτύπησε» ξανά ο Τσερίσεφ για να βάλει το… κερασάκι λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα ο Γκολόβιν.

Το 5-0 της Ρωσίας ικανοποίησε και τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα από τα επίσημα του γηπέδου, μαζί με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο. Μάλιστα είναι ενδεικτικό πως οι περισσότεροι παίκτες της Ρωσίας και το τεχνικό τιμ, πανηγύριζαν προς το μέρος του Ρώσου προέδρου για… ευνόητους λόγους.

ΡΩΣΙΑ (Στανισλάβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεβ, Φερνάντες, Κουτέποβ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ, Γκασίνσκι, Ζόμπνιν, Σαμέντοβ (64΄ Κουζιάεβ), Γκολόβιν, Τζαγκόεβ (24΄ Τσερίσεβ), Σμολόβ (70΄ Τζιούμπα).

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλ Μαϊγιούφ, Αλμπουραϊκ, Ομ. Χαουσαουί, Οσ. Χαουσαουί, Αλ Σαχρανί, Αλ Φαράτζ, Αλ Σεχρί (74΄ Μπαχμπίρ), Οταΐφ (64΄ Φαχάντ), Αλ Τζασίμ, Αλ Νταουσαρί, Αλ Σαλαουί (84΄ Ασίρι).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ