ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Η Σουηδία κέρδισε την Νότια Κορέα

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Η Σουηδία κέρδισε την Νότια Κορέα
REUTERS/MATTHEW CHILDS

Χάρη σε ένα πέναλτι του Γκράνκιβστ στο 65΄, για τον καταλογισμό του οποίου χρειάστηκε η συμβολή του VAR, η Σουηδία επικράτησε 1-0 της Νότιας Κορέας στο Νίζνι Νόβγκοροντ, για την 1η αγωνιστική του Μουντιάλ.

Με τη νίκη αυτή οι Σκανδιναβοί προπορεύονται μαζί με το Μεξικό στον 6ο όμιλο, έχοντας πίσω τους την κάτοχο του τίτλου Γερμανία.

Οι Ασιάτες ξεκίνησαν με ενθουσιασμό, αλλά προσπάθησαν με ανορθόδοξο τρόπο (συνεχείς σέντρες) να δημιουργήσουν φάσεις και δεν τα κατάφεραν. Μετά το 15ο λεπτό οι Σουηδοί πήραν τα ηνία του αγώνα και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 20΄, με τον Μάρκους Μπεργκ να χάνει ανεπανάλητο τετ-α-τετ απέναντι στον Χιέον Γου Τζο, που έσωσε την εστία του. Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού βρέθηκε ξανά σε θέση για γκολ στο 29΄, όμως το κοντινό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στα σώματα των αμυνομένων, αλλά και στο 43΄, όταν από πλάγια θέση νίκησε μεν τον τερματοφύλακα, έστειλε όμως τη μπάλα παράλληλα προς το τέρμα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι Σκανδιναβοί είχαν ακόμη μία καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Κλάεσον που έφυγε πάνω από τα δοκάρια (αφού κόντραρε).

Το β΄ μέρος είχε καλύτερο ρυθμό, με τον Φόρσμπεργκ να απειλεί στο 49΄ με σουτ έξω από την περιοχή (άουτ) και τη Νότια Κορέα να έχει την πρώτη αξιόλογη φάση της στο 52΄, με την κεφαλιά του Τζα Τσέολ Κου που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 56΄ ο Τζο απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Τοϊβόνεν. Στο 63΄ ο Κλάεσον ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μιν Γου Κιμ, ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί, αλλά στη συνέχεια... επιστρατεύτηκε το VAR και καταλογίστηκε το πέναλτι. Ο Γκράνκβιστ στο 65΄ το εκτέλεσε εύστοχα και χάρισε τη νίκη στη Σουηδία, αφού στο υπόλοιπο διάστημα οι Κορεάτες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την ισοφάριση, πέραν από μία άστοχη κεφαλιά του Χι Τσαν Χουάνγκ στις καθυστερήσεις.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Αντερσον): Ολσεν, Αουγκούστινσον, Γκράνκβιστ, Γιάνσον, Λούστιγκ, Λάρσον (81΄ Σβένσον), Εκνταλ (71΄ Χίλιεμαρκ), Κλάεσον, Φόρσμπεργκ, Μπεργκ, Τοϊβόνεν (77΄ Τέλιν)

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Σιν Τάε Γιονγκ): Χιέον Γου Τζο, Τζου Χο Παρκ (28΄ λ.τρ. Μιν Γου Κιμ), Γιουνγκ Γκουόν Κιμ, Χιουν Σου Γιανγκ, Γιονγκ Λι, Τζα Τσέολ Κου (73΄ Σέουνγκ Γου Λι), Σουνγκ Γιουένγκ Κι, Τζάε Σουνγκ Λι, Χέουνγκ Μιν Σον, Σιν Γουκ Κιμ (66΄ Γου Γιανγκ Τζουνγκ), Χι Τσαν Χουάνγκ

Δείτε το γκολ



ΔΗΜΟΦΙΛΗ