ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Με μυθικό Ρονάλντο νίκησε η Πορτογαλία

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Με μυθικό Ρονάλντο νίκησε η Πορτογαλία
Ένα ακόμα γκολ, το τέταρτο στο φετινό Μουντιάλ, για τον Ρονάλντο ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Πρώτη νίκη για την Πορτογαλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018, καθώς με γκολ του Ρονάλντο επικράτησε 1-0 του Μαρόκο το οποίο αποκλείστηκε οριστικά από τη φάση των ομίλων.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γράφει ιστορία και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018. Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Πορτογαλίας, πέτυχε ένα ακόμα γκολ και έφτασε στα τέσσερα σε δυο ματς στη διοργάνωση και τα 85 συνολικά με την εθνική ομάδα της χώρας του. Η Πορτογαλία με το 1-0 επί του Μαρόκο έφτασε στους 4 βαθμούς και πλέον είναι κοντά στο να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ οι Αφρικανοί χωρίς βαθμό με δυο ήττες μένουν εκτός οριστικά.

Ο Ρονάλντο μόλις στο 4’ άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά – ψαράκι, έδωσε το προβάδισμα στην Πορτογαλία κι αυτή το κράτησε μέχρι το τέλος για να πανηγυρίσει μια ακόμα σπουδαία νίκη με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της. Το γκολ του «CR7» τον έκανε, παράλληλα, τον πρώτο Ευρωπαίο σκόρερ όλων των εποχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Ο Ρονάλντο με τα 85 γκολ του σε 152 διεθνή ματς με την Πορτογαλία, ξεπέρασε τον αείμνηστο Φέρεντς Πούσκας που είχε 84 τέρματα σε 89 συμμετοχές. Ο μεγάλος στόχος του 33χρονου σούπερ σταρ πλέον, είναι τα 109 γκολ που έχε πετύχει ο Ιρανός Αλί Νταεΐ, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ