ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Με την… ψυχή στο στόμα η Ισπανία

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Με την… ψυχή στο στόμα η Ισπανία
Το γκολ του Ντιέγκο Κόστα χάρισε δύσκολη νίκη στην Ισπανία ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JULIO MUNOZ

Η Ισπανία νίκησε 1-0 το Ιράν στη 2η αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 και είναι έτοιμη να «τσεκάρει» το εισιτήριό της για τους «16» της διοργάνωσης.

Πολύ πιο δύσκολα από ότι θα περίμενε κανείς, η Ισπανία «λύγισε» 1-0 το Ιράν και έκανε βήμα πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018. Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του 2010 δεν είχαν καθόλου εύκολο έργο κόντρα στην ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ και χρειάστηκαν αρκετή δόση τύχης για να τα καταφέρουν. Το Ιράν είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του, αμύνθηκε πολύ σωστά και περίμενε τις δικές του στιγμές στο ματς για να γίνει απειλητικό, παρόλα αυτά η τύχη δεν το βοήθησε σε δυο περιπτώσεις.

Η πρώτη όταν σε προσπάθεια του Ντιέγκο Κόστα έγινε διπλή κόντρα έτσι ώστε η μπάλα να πάει στα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ κι η δεύτερη όταν το Ιράν σκόραρε, αλλά μετά από εξέταση του VAR υποδείχθηκε οφσάιντ, που όντως έτσι ήταν για λίγα εκατοστά. Σε κάθε περίπτωση, η Ισπανία του Φερνάντο Ιέρο έφτασε στους 4 βαθμούς, όσους και η Πορτογαλία, αφήνοντας το Ιράν στους 3 της πρεμιέρας απέναντι στο Μαρόκο που δεν έχει βαθμό στον όμιλο κι έχει ήδη αποκλειστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ