ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: «Σφαλιάρα» Κροατίας σε Αργεντινή

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: «Σφαλιάρα» Κροατίας σε Αργεντινή
Η στιγμή που ο Ιβάν Ράκιτιτς διαμορφώνει το 3-0 ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/RITCHIE B. TONGO

Απίστευτη νίκη της Κροατίας η οποία επιβλήθηκε 3-0 της Αργεντινής και τη φέρνει ένα βήμα από τον αποκλεισμό της από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018.

Η πρώτη μεγάλη… έκπληξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 φαίνεται πως είναι προ των πυλών. Η Αργεντινή σε δυο αναμετρήσεις έχει μόλις έναν βαθμό, ο Λιονέλ Μέσι είναι… άφαντος και η Κροατία είναι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης μετά το εμφατικό 3-0 κόντρα στην παρέα του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα. Αν μετά το πρώτο παιχνίδι της Αργεντινής με την Ισλανδία και το 1-1, αρκετοί περίμενα την αντίδραση του Μέσι και των συμπαικτών του, τότε μετά το… χαστούκι από την Κροατία αναμένεται «θύελλα» αντιδράσεων και σφοδρή κριτική τόσο στους ποδοσφαιριστές όσο κυρίως και στον προπονητή Χόρχε Σαμπάολι για τις επιλογές του.

Η Κροατία από την πλευρά της, εκμεταλλεύτηκε το οτιδήποτε της «έδωσε» η Αργεντινή στο ματς, πήρε το προβάδισμα από μια ασύλληπτη «γκάφα» του τερματοφύλακα Καμπαγέρο και υπέροχη εκτέλεση του Ρέμπιτς και στη συνέχεια διαχειρίστηκε άψογα τον αγώνα. Ο αρχηγός και ηγέτης της «Hrvatska», Λούκα Μόντριτς, ήταν αυτός που «κλείδωσε» τη μεγάλη νίκη αφού πέτυχε ένα τρομερό γκολ με ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή και ουσιαστικά… αποτελείωσε την Αργεντινή.

Η ομάδα του Σαμπάολι, ο οποίος αυτή τη φορά ρίσκαρε νωρίτερα βάζοντας στο ματς τους Ιγκουαΐν και Ντιμπάλα για να δώσει στηρίγματα στον Μέσι, δεν είχε τρόπο να αντιδράσει. Η Αργεντινή έβγαινε μαζικά στην επίθεση αλλά χωρίς κανένα πλάνο, ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα ήταν ξανά σκιά του εαυτού και κάπως έτσι, στις καθυστερήσεις, η Κροατία έβγαλε αντεπίθεση έχοντας τρεις δικούς της παίκτες με έναν αντίπαλο, με τον Ράκιτιτς να πλασάρει ιδανικά και να διαμορφώνει το 3-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα…

Μετά από δυο αναμετρήσεις στον όμιλο, η Κροατία έχει 6 βαθμούς, η Ισλανδία και η Αργεντινή από έναν και η Νιγηρία κανέναν με τους Ισλανδούς και τους Αφρικανούς να αναμετρώνται την Παρασκευή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ