ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Εντυπωσιακά στους «16» το Βέλγιο

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Εντυπωσιακά στους «16» το Βέλγιο
Το ένα από τα πέντε τέρματα του Βελγίου πέτυχε ο Μπατσουαγί ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/PETER POWELL

Στο πιο… χορταστικό, ως τώρα, παιχνίδι για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018, το Βέλγιο επικράτησε 5-2 της Τυνησίας και εξασφάλισε την πρόκρισή του στους «16» της διοργάνωσης.

Μια από τις ομάδες που ο περισσότερος φίλαθλος κόσμος περίμενε να δει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018, ήταν το Βέλγιο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» θεωρούνται από τις εθνικές με το περισσότερο μεσοεπιθετικό ταλέντο κι η αλήθεια είναι πως έχουν προλάβει να το δείξουν στις δυο πρώτες αγωνιστικές του ομίλου τους. Μετά το 3-0 της πρεμιέρας κόντρα στον Παναμά, ήρθε κι η αναμέτρηση κόντρα στην Τυνησία να το επιβεβαιώσει αυτό για το συγκρότημα του Μαρτίνεθ που με δυο νίκες κι έξι βαθμούς σε ισάριθμα ματς, είναι και τυπικά στους «16» του Μουντιάλ.

Το Βέλγιο, λοιπόν, δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει 5-2 της Τυνησίας σε ένα «γεμάτο» ματς που πρόσφερε γκολ και θέαμα όσο… όλα τα υπόλοιπα μαζί – με ελάχιστες εξαιρέσεις – στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Οι Βέλγοι είδαν τον Ρομέλου Λουκάκου να σκοράρει δυο φορές, ενώ άλλα δυο τέρματα πρόσθεσε ο Εντέν Αζάρ με τον Μισί Μπατσουαγί να βάζει το… κερασάκι του πέμπτου γκολ. Για τους Τυνησίους, σκόραρε ο Μπρον που μείωσε προσωρινά σε 2-1 ενώ ο Γουαμπί Καζρί διαμόρφωσε το τελικό 5-2. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λουκάκου με τα δυο τέρματα που πέτυχε, έφτασε τα τέσσερα στο φετινό Μουντιάλ κι είναι ο πρώτος σκόρερ μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο μέχρι τώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ