ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Στο τέλος… κερδίζουν οι Γερμανοί

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Στο τέλος… κερδίζουν οι Γερμανοί
Το απίστευτο γκολ του Κρόος στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε σημαντική νίκη στη Γερμανία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Σε έναν αγώνα που «έσπασε καρδιές», η Γερμανία επικράτησε 2-1 της Σουηδίας με γκολ στις καθυστερήσεις και διατηρεί ακέραιες ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018.

Μετά την ήττα – σοκ στο πρώτο ματς των ομίλων από το Μεξικό, άπαντες περίμεναν το πως θα αντιδράσει η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία. Τα «πάντσερ» ήθελαν πάση θυσία τη νίκη κόντρα στη Σουηδία για να έχουν ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 και τα κατάφεραν με τον… παραδοσιακό γερμανικό τρόπο. Αυτόν που τους θέλει να μην τα παρατούν ποτέ, να παλεύουν ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κι εν τέλει να βρίσκουν τη λύση για να πάρουν τη νίκη, ακόμα κι όταν όλες οι συνθήκες δείχνουν να είναι εναντίον τους!

Κάτι αντίστοιχο, έγινε στον αγώνα με τη Σουηδία όπου παρά την κυριαρχία των Γερμανών στο 32’ ο Όλα Τοϊβόνεν κατάφερε με ωραία «λόμπα» να νικήσει τον Νόιερ και να ανοίξει το σκορ για τους Σουηδούς. Η Γερμανία έψαχνε τρόπο να αντιδράσει αλλά δεν έβρισκε, ο Μπεργκ έχασε ευκαιρίες για τη Σουηδία όμως στο 48’ ο Μάρκο Ρόις έκανε το 1-1 για τα «πάντσερ». Η Σουηδία δεν… πανικοβλήθηκε από το 1-1, έψαξε με τη σειρά της νέο προβάδισμα και είχε φάσεις. Βέβαια η εικόνα του αγώνα από τη μια ώρα παιχνιδιού και μετά, έδειχνε πως η Γερμανία θα έβρισκε τον τρόπο να βάλει δεύτερο γκολ. Ακόμα και όταν έμεινε με δέκα παίκτες μετά τη σωστή αποβολή του Μπόατενγκ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπεργκ.

Οι Γερμανοί ήταν με δέκα παίκτες, αλλά φαινόταν σαν να έχουν αυτοί το αριθμητικό μειονέκτημα. Πίεζαν ασφυκτικά τη Σουηδία, ο Όλσεν κρατούσε όσο μπορούσε, οι Γερμανοί είχαν φάσεις, δοκάρια και μεγάλες ευκαιρίες, ρισκάροντας και παίζοντας φουλ επίθεση. Η λύση, τελικά, δόθηκε στο 90’+4’ από τον Τόνι Κρόος! Έναν από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη, ο οποίος ρίσκαρε απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά, νίκησε τον Όλσεν και διατήρησε ζωντανές – και αυξημένες – τις πιθανότητες πρόκρισης της Γερμανίας στην επόμενη φάση.

Τα «πάντσερ» πλέον έχουν τρεις βαθμούς, όσους και η Σουηδία, με το Μεξικό να έχει «καθαρίσει» την πρόκριση με 6 βαθμούς. Τελευταία στον όμιλο η Νότια Κορέα που θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία την τελευταία αγωνιστική. Η λογική λέει πως οι Γερμανοί θα νικήσουν και μένει να φανεί τι θα γίνει στο ματς της Σουηδίας με το Μεξικό και στη συνέχεια στις ισοβαθμίες. Δεν αποκλείεται να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με Μεξικό, Γερμανία και Σουηδία να έχουν από έξι, όπου θα γίνει… χαμός για το ποιος θα προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ