ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Σαρωτική Αγγλία και «τελικός» με Βέλγιο

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Σαρωτική Αγγλία και «τελικός» με Βέλγιο
Ιστορικό χατ-τρικ για τον αρχηγό της Αγγλίας, Χάρι Κέιν ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/VASSIL DONEV

Η Αγγλία διέλυσε 6-1 τον Παναμά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018, εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» και θα παίξει την πρωτιά στο τελευταίο ματς του ομίλου κόντρα στο Βέλγιο.

Μια ακόμα ομάδα που εξασφαλίζει την πρόκρισή της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 έγινε η Αγγλία. Τα «τρία λιοντάρια» επικράτησαν πολύ άνετα 6-1 του Παναμά και έφτασαν τους 6 βαθμούς, όσους και το Βέλγιο. Το ζητούμενο τώρα στον 7ο όμιλο είναι το ποιος θα πάρει την πρώτη θέση. Αυτό θα ξεκαθαρίσει στον αγώνα της Αγγλίας με το Βέλγιο την Πέμπτη (28/06). Αν οι δυο ομάδες αναδειχθούν ισόπαλες, τότε θα μετρήσουν… οι κίτρινες κάρτες αφού έχουν την ίδια διαφορά τερμάτων (8-2) και σε περίπτωση που δεν υπάρξει νικητής αυτό δεν θα αλλάξει. Το επόμενο κριτήριο, μετά τους βαθμούς και το goal average είναι η καλύτερη επίθεση αλλά ούτε αυτό θα αλλάξει σε ενδεχόμενη ισοπαλία με οποιοδήποτε σκορ. Συνεπώς εκεί θα μετρήσουν οι κίτρινες κάρτες των δυο ομάδων. Η Αγγλία έχει προβάδισμα στην παρούσα φάση, αφού έχει μόλις δυο ενώ το Βέλγιο έχει τρεις, κανείς δεν ξέρει όμως τι θα συμβεί στην τελευταία αγωνιστική.

Αναφορικά με τον αγώνα κόντρα στον Παναμά, η Αγγλία είχε πολύ εύκολο έργο και φρόντισε από νωρίς να «καθαρίσει» και να δείξει τις προθέσεις της. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν ήδη 5-0 για τους Βρετανούς, ενώ στο 62’ είχε ανέβει ο δείκτης του σκορ στο 6-0. Ο Χάρι Κέιν έκανε χατ-τρικ, ο Στόουνς πέτυχε δυο τέρματα ενώ άλλο ένα πέτυχε ο Λίνγκαρντ. Το ιστορικό γκολ για τον Παναμά, το πρώτο της ομάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο, πέτυχε στο 78’ ο 38χρονος Μπαλόι με τους φίλους της ομάδας στις κερκίδες να πανηγυρίζουν σαν να πήραν… προβάδισμα στον αγώνα!

Παράλληλα, το 6-1 της Αγγλίας ήταν η μεγαλύτερη νίκη που έχει πάρει ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο ενώ ο Κέιν έγινε μόλις ο τρίτος Άγγλος που κάνει χατ-τρικ στη διοργάνωση. Είχε προηγηθεί ο Τζεφ Χαρστ στον τελικό του 1996 στη μοναδική κατάκτηση των Άγγλων μέχρι τώρα και ο Γκάρι Λίνεκερ στο 3-0 επί της Πολωνίας το 1986 στο Μεξικό. Ο αρχηγός των «λιονταριών» και σταρ της Τότεναμ, αυτή τη στιγμή είναι πρώτος σκόρερ στο Μουντιάλ 2018 έχοντας πέντε τέρματα, αφήνοντας στα τέσσερα τους Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία) και Ρομέλου Λουκάκου (Βέλγιο).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ