ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: «Λαχτάρησε» η Ισπανία

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: «Λαχτάρησε» η Ισπανία
Μετά από ένα σκληρό ματς, Ισπανία και Μαρόκο αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ARMANDO BABANI

Η Ισπανία χρειάστηκε γκολ στις καθυστερήσεις για να ισοφαρίσει σε 2-2 το Μαρόκο και να πάρει την πρόκριση για τους «16» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 συνεχίζεται με την Ισπανία να προχωρά στην επόμενη φάση και να προκρίνεται από την πρώτη θέση του Β’ ομίλου. Οι «φούριας ρούχας» δυσκολεύτηκαν απέναντι στο αξιόμαχο, παρότι αποκλεισμένο, Μαρόκο αλλά παρόλα αυτά βρήκαν τον τρόπο να πάρουν την ισοπαλία με το τελικό 2-2 και να φτάσουν στους 5 βαθμούς, όσους και η Πορτογαλία, για να πάρουν έτσι την πρόκριση από την πρώτη θέση του ομίλου. Αυτό σημαίνει πως στους «16» θα αγωνιστούν με τη διοργανώτρια Ρωσία.

Στο ματς που έγινε στο Καλίνινγκραντ, το Μαρόκο προηγήθηκε μόλις στο 14’ με τον Καλίντ Μπουταΐμπ. Οι Μαροκινοί παρότι ήταν αποκλεισμένοι τα έδωσαν όλα για να αποδείξουν πως δίκαια βρέθηκαν με τους 32 κορυφαίους του πλανήτη, όμως, η Ισπανία απάντησε άμεσα με τον Ίσκο στο 19’ του παιχνιδιού κι έκανε το 1-1. Στο 81’ το Μαρόκο απείλησε με… σοκ την ομάδα του Φερνάντο Ιέρο καθώς πήρε προβάδισμα με τον Γιουσέφ Εν Νεσιρί. Οι «φούριας ρόχας» στη συνέχεια ρίσκαραν, τα έπαιξαν όλα για όλα και βρήκαν την ισοφάριση στις καθυστερήσεις με υπέροχο τακουνάκι του Ιάγο Άσπας. Ένα γκολ που αρχικά λίγο έλειψε να ακυρωθεί ως οφσάιντ, όμως, με την… παρέμβαση του VAR μέτρησε κανονικά και διαμορφώθηκε το 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ