ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Στους «16» με… αίμα η Αργεντινή

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Στους «16» με… αίμα η Αργεντινή
Ξέσπασμα για την Αργεντινή μετά την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ANATOLY MALTSEV

Η Αργεντινή είδε τον… χάρο με τα μάτια της αλλά κατάφερε να νικήσει 2-1 τη Νιγηρία και να προκριθεί στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018.

Το μεγάλο ερώτημα των αγώνων της Τρίτης (26/06) στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 ήταν το αν θα καταφέρει η Αργεντινή να βρεθεί στους «16» της διοργάνωσης. Μετά τα δυο πρώτα «στραπάτσα» κόντρα σε Ισλανδία (1-1) και Κροατία (0-3), το τραγικό κλίμα στις τάξεις της ομάδας και την ανοικτή κόντρα του προπονητή, Χόρχε Σαμπάολι με τους ποδοσφαιριστές, τα πράγματα έφτασαν σε οριακό σημείο. Η Αργεντινή απειλήθηκε σοβαρά με αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ 2002, όμως, δεν είχε έρθει τελικά η ώρα για να συμβεί αυτό.

Το ξεκίνημα της Αργεντινής στην κρίσιμη αναμέτρηση με τη Νιγηρία, ήταν ονειρικό. Ο ηγέτης της, Λιονέλ Μέσι, έβαλε ένα γκολ με την προσωπική του «σφραγίδα» στο 14’, κατεβάζοντας μια μπαλιά σαράντα μέτρων και πλασάροντας ιδανικά με το αντίθετο πόδι. Αυτή τη φορά η Αργεντινή, φαινόταν πως θα μπορέσει να διαχειριστεί το παιχνίδι και να πάρει εύκολα τη νίκη, όμως, για άλλη μια φορά τα προβλήματα που έχει ως ομάδα εμφανίστηκαν και οι Νιγηριανοί αναθάρρησαν.

Ο Χαβιέρ Μασεράνο παραλίγο να αναδειχθεί σε μοιραίο για την Αργεντινή, αφού έκανε πολλά λάθη στην άμυνα, με κυριότερο όλων το πέναλτι που παραχώρησε στο 51’. Ο Βίκτορ Μόζες δεν αστόχησε και έκανε το 1-1. Ένα σκορ που αν έμενε έτσι ως το τελευταίο σφύριγμα, θα έδινε την πρόκριση στη Νιγηρία. Από αυτό το σημείο και μετά, ο Σαμπάολι άρχισε να προσπαθεί να παρέμβει στο ματς με τις αλλαγές του, έριξε στη «μάχη» τους Παβόν, Μέσα και Αγουέρο αναζητώντας το γκολ… λύτρωση.

Η Νιγηρία έχασε σωρεία ευκαιριών, εκμεταλλευόμενη το άγχος και την κακή κατάσταση στην οποία ήταν η Αργεντινή, την ώρα που ο Μέσι έδειχνε να είναι ο μοναδικός που μπορούσε να κάνει κάτι σωστό στο επιθετικό τρίτο για τους Λατίνους. Ο Ιγκουαΐν σπατάλησε μοναδική ευκαιρία, το ίδιο και ο Μούσα στην άλλη πλευρά, με το γκολ… πρόκρισης να έρχεται τελικά στο 86’ από τον Μάρκος Ρόχο με σουτ στην κίνηση. Ένα γκολ που… απογείωσε όλη την Αργεντινή και έστειλε την ομάδα του στους «16» της διοργάνωσης, εκεί όπου θα διασταυρωθεί με τη Γαλλία για μια θέση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ