ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Η FIFA «απειλεί» τον Μαραντόνα με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Η FIFA «απειλεί» τον Μαραντόνα με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα
REUTERS/Sergio Perez/File Photo

Η εικόνα του Ντιέγκο Μαραντόνα στον τελευταίο αγώνα της εθνικής ομάδας της Αργεντινής ήταν ιδιαιτέρως ανησυχητική. Ο πρώην διεθνής εμφανίστηκε σε πολύ κακή κατάσταση και η όλη του συμπεριφορά στην αναμέτρηση οδήγησε την FIFA στο να «απειλήσει» τον «Ντιεγκίτο» με απαγόρευση εισόδου από τα γήπεδα στα οποία διεξάγεται το Μουντιάλ.

Ο πανηγυρισμός του Μαραντόνα στο δεύτερο γκολ της Αργεντινής έναντι της Νιγηρίας, που έκρινε τον αγώνα και την συνέχεια της Αργεντινής στην διοργάνωση, κρίθηκε προσβλητικός, γεγονός που οδήγησε την ομοσπονδία σε σκέψεις αναφορικά με την συνέχεια της παρουσίας του στις εξέδρες.

«Γνωρίζουμε όλοι τι συνέβη και ελπίζουμε οι πρώην παίκτες, οι παίκτες και οι φίλαθλοι να συμπεριφέρονται με περισσότερο σεβασμό», ανέφερε σε tweet του ο διευθυντής διοργανώσεων της FIFA, Κόλιν Σμιθ.

Η FIFA, σύμφωνα με το RT, ζήτησε από τον Μαραντόνα να βελτιώσει τη συμπεριφορά του εντός των γηπέδων ή να μην ξαναδώσει το «παρών» στις επόμενες αναμετρήσεις. Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, το ποσό των 13.000 δολαριών που δίνει η FIFA στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή για κάθε αγώνα στον οποίο παρευρίσκεται, ίσως σταματήσει να καταβάλλεται.

Μετά τον αγώνα της Αργεντινής με την Νιγηρία, ο Μαραντόνα αποχώρησε από το γήπεδο υποβασταζόμενος, όμως ο ίδιος, μέσω ανάρτησής του στο Instagram, αρνήθηκε πως χρειάστηκε νοσηλεία και διαβεβαίωσε πως απλώς του «πονούσε ο αυχένας» του και χρειάστηκε βοήθεια για να αποχωρήσει.

«Στο ημίχρονο του αγώνα κατά της Νιγηρίας, ο αυχένας μου με πόνεσε πολύ και υπέφερα. Με εξέτασε γιατρός και μου πρότεινε να πάω σπίτι πριν το δεύτερο ημίχρονο, αλλά ήθελα να μείνω γιατί ρισκάραμε τα πάντα (σ.σ. η ομάδα της Αργεντινής)», έγραψε χαρακτηριστικά.

https://www.instagram.com/p/Bkgtn_ahCQo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ