ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: H Ουρουγουάη στους «8»

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: H Ουρουγουάη στους «8»
Reuters

Η Ουρουγουάη έγινε η δεύτερη ομάδα που «έκλεισε» θέση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 μετά τη νίκη της 2-1 επί της Πορτογαλίας.

Οι Λατίνοι πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έντινσον Καβάνι, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του Όσκαρ Ταμπάρες, που θα αντιμετωπίσει την Γαλλία στα προημιτελικά.

Αντίθετα, οι Πρωταθλητές Ευρώπης ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο 21ο Μουντιάλ της ιστορίας στην φάση των «16» και έγιναν η δεύτερη ομάδα, μετά την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι που θα… αναγκαστούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι δύο ομάδες έδειξαν από την αρχή πως ήθελαν να πετύχουν ένα τέρμα που θα τους έφερνε σε θέση… οδηγού για την συνέχεια της αναμέτρησης και μόλις στο 6ο λεπτό, ο Κριστιάνο Ρονάλντο απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Μουσλέρα μπλόκαρε.

Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι Λατίνοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ. Ο Καβάνι βρήκε με τρομερή μπαλιά τον Σουάρες από τα αριστερά, αυτός κινήθηκε προς την περιοχή, έκανε τη σέντρα και στο δεύτερο δοκάρι, ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, με τον… ώμο, νίκησε τον Ρουί Πατρίσιο και έγραψε το 1-0.

Στην συνέχεια, οι Ίβηρες προσπάθησαν να αντιδράσουν, καθώς πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αναζήτησαν τους διαδρόμους προς την εστία του Μουσλέρα, με τους Ουρουγουανούς να προσπαθούν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις.

Στο 22’ οι Λατίνοι έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, όταν ο Σουάρες εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ, αλλά ο Ρουί Πατρίσιο απέκρουσε στην αριστερή του γωνία, ενώ στο 31’ το φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο κόντραρε στα σώματα των αμυντικών που είχαν φτιάξει το «τοίχος».

Ισοφάριση και αντίδραση

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Πορτογαλία. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος μπήκε και πάλι στην διεκδίκηση του ματς, όταν στο 55’ ο Γκερέιρο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Πέπε από την «καρδιά» της άμυνας της Ουρουγουάης με καρφωτή κεφαλιά, διαμόρφωσε το 1-1.

Όμως, η αντίδραση των Λατίνων ήταν άμεση. Στο 62ο λεπτό, ο Μπεντανκούρ έκανε την επέλαση προς την εστία του Ρουί Πατρίσιο, την κατάλληλη στιγμή είδε την κίνηση του Καβάνι από τα αριστερά και ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, με τρομερό φαλτσαριστό σουτ στην κίνηση, έγραψε το 2-1.

Στα επόμενα λεπτά, η Πορτογαλία προσπάθησε να πιέσει για να φτάσει στο τέρμα της ισοφάρισης και να μείνει… ζωντανή για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο 70’ ο Μπερνάρντο Σίλβα έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο Μουσλέρα έχασε τον έλεγχο της μπάλας, αλλά το πλασέ που έκανε έφυγε άουτ.

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Νάντες (81' Σάντσες), Γοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Μπεντανκούρ (63' Ροντρίγκες), Τορέιρα, Βεσίνο, Λασάλτ, Σουάρες, Καβάνι (74' Στουάνι).

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Περέιρα, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Σίλβα, Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα (63' Κουαρέσμα), Ζοάο Μάριο (85' Μανουέλ Φερνάντες), Κριστιάνο, Γκέντες (74' Αντρέ Σίλβα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ