ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Βραζιλία για… τίτλο, 2-0 το Μεξικό

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Βραζιλία για… τίτλο, 2-0 το Μεξικό
Με σκόρερ τους Νεϊμάρ και Φιρμίνο η Βραζιλία νίκησε 2-0 το Μεξικό. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/WALLACE WOON

Η Βραζιλία επικράτησε 2-0 απέναντι στο Μεξικό και  προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018.

Αποφασισμένη να φτάσει ως το τέλος του δρόμου και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 φαίνεται πως είναι η Βραζιλία. Οι «καριόκας» παρουσιάζονται πολύ σοβαροί, συγκεντρωμένοι κι αποτελεσματικοί στο Μουντιάλ της Ρωσίας και αυτό έκαναν και στον αγώνα της φάσης των «16» απέναντι στο Μεξικό. Βέβαια, οι φαντεζί ενέργειες και το θέαμα δεν λείπουν από το παιχνίδι τους, με τη διαφορά πως αυτή η εκδοχή της «σελεσάο» δείχνει να βάζει πάνω από όλα την ουσία του πράγματος και σε δεύτερη μοίρα το πως θα δώσει θέαμα και θα εφαρμόσει το περιβόητο… jogo bonito.

Απέναντι στο «σκληροτράχηλο» Μεξικό, η Βραζιλία αρχικά δυσκολεύτηκε αρκετά. Οι Μεξικανοί απείλησαν στο πρώτο μισάωρο κι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθούν. Από τη στιγμή που δεν τα κατάφεραν, η Βραζιλία άρχισε να πιέζει και να φτάνει πιο κοντά στο γκολ που θα την έφερνε μια ανάσα από τα προημιτελικά.

Αυτό, όμως, δεν ήρθε στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο 51’ όταν μετά από έναν εξαιρετικό συνδυασμό από αριστερά, ο Νεϊμάρ έγινε τελικός αποδέκτης και με προβολή άνοιξε το σκορ. Μετά το 1-0, οι Μεξικανοί πήγαν το ματς στη δύναμη, υπήρξαν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και υψηλή ένταση, όμως, δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Η Βραζιλία κατάφερε έτσι να «κλειδώσει» την πρόκριση, με ένα ακόμα γκολ στο 88’, ίδιο σε… εξέλιξη αλλά με εκτελεστή τον Φιρμίνο.

Η Βραζιλία με αυτή την πρόκριση, έφτασε τις επτά συνεχόμενες παρουσίες σε προημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ αντίστοιχα, το Μεξικό τους επτά συνεχόμενους αποκλεισμούς στη φάση των «16»! Παράλληλα, οι Βραζιλιάνοι νίκησαν για πέμπτη φορά σε ισάριθμα παιχνίδια το Μεξικό σε Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που δεν έχει συμβεί άλλη φορά μεταξύ ομάδων στην ιστορία των Μουντιάλ. Ο αντίπαλος της Βραζιλίας στα προημιτελικά, θα προκύψει από τον νικητή της αναμέτρησης Βέλγιο – Ιαπωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ