ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Στον τελικό η Γαλλία, 1-0 το Βέλγιο

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Στον τελικό η Γαλλία, 1-0 το Βέλγιο
Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Γαλλίας μετά το γκολ του Ουμτιτί ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Η Γαλλία νίκησε 1-0 το Βέλγιο στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης που γίνεται στη Ρωσία.

Σε έναν ημιτελικό στον οποίο οι περισσότεροι θα περίμεναν αρκετά γκολ και μεγάλες συγκινήσεις, η Γαλλία έδειξε πως παρά το νεαρό της ηλικίας των περισσότερων παικτών της, είχε την εμπειρία να διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση. Η «μπλε» κατάφεραν να νικήσουν 1-0 το Βέλγιο με το γκολ του Σαμουέλ Ουμτιτί και να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 που θα γίνει την Κυριακή στη Μόσχα!

Το εντυπωσιακό Βέλγιο, αυτή τη φορά δεν βρήκε… αντίδοτο, απέναντι στη Γαλλία του Ντιντιέ Ντεσάμπ που μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ 1998 ως παίκτης, 20 χρόνια μετά έχει την ευκαιρία να το κατακτήσει και ως προπονητής! Η Γαλλία επιστρέφει σε τελικό για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και την ήττα της από την Ιταλία το 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας και θα αντιμετωπίσει μια εκ των Αγγλίας ή Κροατίας που θα «κονταροχτυπηθούν» στον ημιτελικό της Τετάρτης. Το γκολ που έστειλε τους Γάλλους στον τελικό, πέτυχε ο Ουμτιτί στο 51’ και μετά το 1-0 η εστία του Γιορίς δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα με τους «μπλε» να πανηγυρίζουν τη μεγάλη πρόκριση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ