ΣΠΟΡ

Δολοφονήθηκε ο 25χρονος Ολυμπιονίκης του καλλιτεχνικού πατινάζ, Ντένις Τεν

Δολοφονήθηκε ο 25χρονος Ολυμπιονίκης του καλλιτεχνικού πατινάζ, Ντένις Τεν
EPA/MARKKU OJALA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ολυμπιονίκης του καλλιτεχνικού πατινάζ Ντένις Τεν δολοφονήθηκε την Πέμπτη στο Καζακστάν.

Ο Καζάκος αθλητής, που διέγραψε σημαντική καριέρα, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια πάλης με δύο άντρες που προσπαθούσαν να κλέψουν τους καθρέπτες του αυτοκινήτου του.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Η Διεθνής Ένωση Καλλιτεχνικού Πατινάζ (ISU), εξέφρασε την «βαθιά της λύπη» για τον θάνατο του χάλκινου Ολυμπιονίκη του Σότσι. Ήταν ο πρώτος Καζάκος αθλητής του καλλιτεχνικού πατινάζ που είχε κατακτήσει Ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας χαρακτήρισε την δολοφονία του Τεν μία απίστευτη απώλεια για το Καζακστάν. «Είναι άδικο», είπε στο RIA. «Είναι τεράστιο το πένθος για τους γονείς του, θλίβει όλους όσοι τον γνώριζαν. Τον αγαπούσαν τόσο πολύ και τον σέβονταν».

Ο επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής του Καζακστάν Μιμούρ Κουλιμπέγιεβ τόνισε πως «σήμερα είναι μία μαύρη μέρα για όσους όσοι γνωρίζαμε και αγαπούσαμε αυτόν τον νεαρό αθλητή, ο οποίος μας ενέπνεε με το ταλέντο και την δημιουργικότητά του

Οι αθλητές του καλλιτεχνικού πατινάζ έστειλαν, επίσης, τα μηνύματά τους για το τραγικό τέλος του 25χρονου Ντένις Τεν.

Ο Ισπανός Ολυμπιονίκης Χαβιέ Φερνάντεθ ανήρτησε στο twitter φωτογραφία του με τον Τεν γράφοντας: «αναπαύσου εν ειρήνη».

«Απίστευτο. Ήταν τόσο νέος και γεμάτος ζωή», έγραψε η Μέγκαν Ντουχάμελ.

Ο Καναδός Πάτρικ Τσαν τόνισε πως «ήταν τιμή του που μοιράστηκε την παγοπίστα» με τον Τεν. «Ένας από τους καλύτερους αθλητές του καλλιτεχνικού πατινάζ, που κοσμούσε το άθλημά. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ