ΣΠΟΡ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Νέος τελικός για Χρήστου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Νέος τελικός για Χρήστου
Ο Απόστολος Χρήστου σε προσπάθειά του από παλαιότερο αγώνα του. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Tibor Illyes

Ο Απόστολος  Χρήστου θα αγωνιστεί στον τελικό των 200μ. ύπτιο ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης της Γλασκόβης. Στην Τετάρτη θέση στα 50μ. πεταλούδα ο Γκολομέεφ με πανελλήνιο ρεκόρ.

Σε τρία αγωνίσματα έχει πάρει μέρος ο Απόστολος Χρήστου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης που διεξάγεται στη Γλασκόβη και στα τρία έχει καταφέρει να προκριθεί στον τελικό. Ο Χρήστου στην πρώτη ημιτελική σειρά των 200μ. ύπτιο των ανδρών, τερμάτισε δεύτερος κι εξασφάλισε έτσι την παρουσία του στον τελικό που θα γίνει την Τετάρτη 8 Αυγούστου στις 19:30 το απόγευμα.

Από εκεί και πέρα, ο Κριστιάν Γκολομέεφ κατετάγη τέταρτος στα 50μ. πεταλούδα των ανδρών, κάνοντας ένα ακόμα πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Γκολομέεφ με επίδοση στα 23.19, έμεινε πίσω από τον τρίτο Κόστιν από τη Ρωσία, τον δεύτερο Πράουντ από τη Μεγάλη Βρετανία και τον νέο πρωταθλητή Ευρώπης, Άντρι Γκοβόροφ από την Ουκρανία ο οποίος με 22.48 έκανε και ρεκόρ αγώνων. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πέμπτη φορά που ο Γκολομέεφ κατατάσσεται τέταρτος σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (δύο φορές στα 50μ. ελεύθερο κι άλλες δύο σε ομαδικά αγωνίσματα) και πλέον η ευκαιρία να σπάσει την... κατάρα μετατίθεται για το καλό του αγώνισμα, τα 50μ. ελεύθερο, που αρχίζει αύριο Τετάρτη (8/8).

Τέλος, με τη 16η θέση ολοκλήρωσε ο Γιάννης Καρπουζλής την παρουσία του στα 50μ. πρόσθιο. Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε σε 27.97 στην πρώτη ημιτελική σειρά του αγωνίσματος, χωρίς να καταφέρει να βελτιώσει το πρωινό 27.74, που έτσι κι αλλιώς τον είχε βάλει οριακά στη 16άδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ