ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ Μόσχας 3-2: Προβάδισμα πρόκρισης με ανατροπή

ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ Μόσχας 3-2: Προβάδισμα πρόκρισης με ανατροπή

Παρότι βρέθηκε στην «κόλαση», ο ΠΑΟΚ, με επική ανατροπή που κράτησε 17 λεπτά, επικράτησε με 3-2 της Σπαρτάκ Μόσχας και πήρε το προβάδισμα για πρόκριση στα playoffs του Champions League.

Οι Θεσσαλονικείς πλέον καλούνται να διατηρήσουν αυτό το προβάδισμα στη ρεβάνς της προσεχούς Τρίτης (14/08) στη Μόσχα προκειμένου να προκριθούν στα playoffs του Champions League και να είναι ένα βήμα μακριά από τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Ρώσοι μπήκαν πολύ καλά στο ματς και αιφνιδίασαν τον ΠΑΟΚ, αρχικά στο 7ο λεπτό του αγώνα με τον Ποπόφ, ο οποίος με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να εκτελεί τον Πασχαλάκη και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι απείλησαν την εστία των φιλοξενούμενων στο 14ο λεπτό αλλά το σουτ του Πρίγιοβιτς μπλοκαρίστηκε από τον γκολκίπερ των Ρώσων.

Τρία λεπτά αργότερα η Σπαρτάκ χτύπησε ξανά όταν μετά από κεφαλιά του Λουίς Αντριάνο, που την έστρωσε στον Πρόμες αυτός σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και να αλλάζει πορεία ξεγελώντας τον Πασχαλάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να γλυτώσει την δεύτερη παραβίαση της εστίας του, αφού η μπάλα στη συνέχεια χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια πέρασε τη γραμμή.

Η ομάδα του Λουτσέσκου ωστόσο βρήκε τη λύσεις για να επιστρέψει στο ματς και στο 28ο λεπτό κέρδισε πέναλτι όταν μετά από εκτέλεση του κόρνερ, ο Ζόμπνιν βρήκε την μπάλα με το χέρι, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Πρίγιοβιτς για να μειώσει σε 1-2 στο 29’. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ έφερε το ματς στα ίσια στο 37ο λεπτό όταν μετά από πάσα του Μάτος ο Λημνιός με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Ρώσων κάνοντας το 2-2.

Στο 44' ο ΠΑΟΚ πήρε και προβάδισμα μέσα σε αποθέωση. Από καταπληκτική ενέργεια του Μάτος από δεξιά και παράλληλη σέντρα, ο Πέλκας παραβίασε την εστία του Μαξιμένκο για τρίτη φορά ανεβάζοντας το θερμόμετρο στα ύψη και τον ενθουσιασμό στα "ουράνια". 'Με το 3-2 υπέρ αυτού τέλειωσε το ημίχρονο και στην επανάληψη οι Ρώσοι μπήκαν πιο απαιτητικά. Στο 51' ο Πρόμες ψάχνει την ισοφάριση αλλά ο Πασχαλάκης σαν "από μηχανής Θεός" διώχνει ενστικτωδώς τον άμεσο κίνδυνο στο κοντινό σουτ του Ολλανδού.

Στο 70' ο Ισραηλινός διαιτητής καταλόγισε ένα αυστηρό πέναλτι σε βάρος του Χατσερίδη, σε μαρκάρισμα του στον Λουϊς Αντριάνο που εκτέλεσε χωρίς επιτυχία ο Πρόμες και εξουδετέρωσε με πολύ καλή επέμβαση ο Πασχαλάκης διατηρώντας το υπέρ της ομάδας του αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίδης, Κρέσπο, Κάνιας, Μαουρίσιο (84' Σακχόφ), Πέλκας, Ελ Καντουρί (61" Ουάρντα), Λημνιός (79' Ζαμπά)

ΣΠΑΡΤΑΚ: Μαξιμένκο, Εσένκο, Γκιγκό, Μποκέτι (94' Ρασκαζόφ) , Κομπάροφ, Φερνάντο, Ζόμπνιν, Ποπόφ (64' Τιμοφέεφ) Λομοβίτσκι, Λουίζ Αντριάνο (78' Ζε Λουϊς) και Πρόμες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ