ΣΠΟΡ

Formula 1: Ο Κάρλος Σάινθ Jr θα αντικαταστήσει τον Αλόνσο

Formula 1: Ο Κάρλος Σάινθ Jr θα αντικαταστήσει τον Αλόνσο
Έτοιμος για το μεγάλο βήμα στη McLaren δήλωσε ο νεαρός Ισπανός πιλότος, Κάρλος Σάινθ Jr. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ZOLTAN BALOGH

Επιμένει… ισπανικά η McLaren καθώς συμφώνησε με τον Κάρλος Σάινθ Jr έτσι ώστε να αντικαταστήσει τον Φερνάντο Αλόνσο ο οποίος πριν μερικά 24ωρα ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από τη Formula 1.

Μόλις δυο ημέρες πέρασαν από την ανακοίνωση του Φερνάντο Αλόνσο ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση στη Formula 1. Η McLaren δεν άργησε καθόλου να βρει τον αντικαταστάτη, τον οποίο φαίνεται πως είχε και έτοιμο. Ο νεαρός Κάρλος Σάινθ Jr, γιος του υπερπρωταθλητή των WRC Κάρλος Σάινθ, υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με την McLaren κι από το χρόνου θα τρέχει με το μονοθέσιό της.

Ο Σάινθ ξεκίνησε την καριέρα του το 2015 με την Toro Rosso, είχε συμβόλαιο με τη Red Bull, ενώ φέτος «τρέχει» (ως δανεικός) για λογαριασμό της Renault. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γαλλική ομάδα έχει ήδη συμφωνήσει για την επόμενη χρονιά με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο της Red Bull, ο οποίος θα συνθέσει το δίδυμο οδηγών αγώνων της Renault μαζί με τον Γερμανό Νίκο Χούλκενμπεργκ. Η McLaren τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι θα επιβεβαιώσει εν ευθέτω χρόνω το δίδυμο οδηγών της για το 2019, με αποτέλεσμα να μένει -προς το παρόν- αβέβαιο το μέλλον του έτερου «πιλότου» της, του Βέλγου Στόφελ Βάντουρν.

«Είμαι ενθουσιασμένος που τελικά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα είμαι οδηγός της McLaren από το 2019» δήλωσε ο Σάινθ και συνέχισε, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είμαι συνεπαρμένος γι' αυτό το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Είμαι οπαδός της McLaren για όσο μπορώ να θυμηθώ. Είναι ένα σπουδαίο όνομα στο άθλημα με μια απίστευτη κληρονομιά και η λίστα των οδηγών που έχουν "τρέξει" για τη McLaren μέσα στα χρόνια συμπεριλαμβάνεται στους ήρωες της Φόρμουλα Ένα. Φυσικά, ο Φερνάντο είναι ένας από αυτούς, επομένως είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό ότι θα πάρω τη θέση του ως μέρος της επόμενης γενιάς Ισπανών οδηγών αγώνων πίσω από το τιμόνι μιας McLaren. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους στη McLaren που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία να εκπληρώσω ένα παιδικό όνειρο. Η ομάδα έχει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για το μέλλον και ανυπομονώ πάρα πολύ να παίξω έναν ρόλο-κλειδί στο ταξίδι της προς την επιστροφή στην επιτυχία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ