ΣΠΟΡ

Champions League: ΑΕΚ έτοιμη για ομίλους, 2-1 τη Βίντι

Champions League: ΑΕΚ έτοιμη για ομίλους, 2-1 τη Βίντι
Νίκη που φέρνει την ΑΕΚ πιο κοντά στους ομίλους του Champions League. ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 της Βίντι στην Ουγγαρία και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στους ομίλους του Champions League.

Τεράστιο βήμα για να φτάσει στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια έκανε η ΑΕΚ. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, πέρασε με 2-1 από τη Βουδαπέστη και την έδρα της Βίντι και στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ θα έχει την πρώτο λόγο έτσι ώστε να είναι αυτή που θα βρεθεί στα «χρυσοφόρα» γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την ποιότητά της έναντι του αντιπάλου στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά και το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Χούστι στο 23’. Μόλις οκτώ λεπτά αργότερα, στο 35’, ο Βίκτωρ Κλωναρίδης βγήκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και δεν λάθεψε, «γράφοντας» το 1-0 για την ΑΕΚ. Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για την Ένωση όταν στο 49’ ο Μπακασέτας πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ κι έκανε το 0-2 για τους «κιτρινόμαυρους».

Ο διεθνής μέσος της ΑΕΚ ωστόσο πήγε να γίνει… μοιραίος αφού στο 54’ αποβλήθηκε και οι δυο ομάδες συνέχισαν με δέκα παίκτες αμφότερες. Η Βίντι αναθάρρησε, μείωσε στο σκορ με τον Λάζοβιτς στο 68’ και το τελευταίο 20λεπτο ήταν τραγικό για τον «δικέφαλο» ο οποίος ευτύχησε να μην ισοφαριστεί. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ με το υπέρ της 2-1 είναι ένα βήμα από τους ομίλους του Champions League και έχει κάνει ρεκόρ σε ό,τι αφορά τα συνεχόμενα αήττητα παιχνίδια στην Ευρώπη, φτάνοντας στα 13 που είναι και τα περισσότερα για ελληνική ομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ