ΣΠΟΡ

Δικαίωση για Κάπερνικ: Κέρδισε την πρώτη «μάχη» με το NFL

Δικαίωση για Κάπερνικ: Κέρδισε την πρώτη «μάχη» με το NFL
ΕΡΑ

Ο διάσημος αστέρας του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Κόλιν Κάπερνικ κέρδισε την πρώτη «μάχη» έναντι του NFL, που τον κατηγορεί για την ακτιβιστική στάση του κατά τη διάρκεια των αγώνων και των πολιτικών πεποιθήσεων του, διατηρώντας τον σε άτυπο εμπάργκο από τις ομάδες του πρωταθλήματος.

Πρώην άσος της ομάδας του Σαν Φρανσίσκο, ο Κάπερνικ έγινε γνωστός -εκτός από τις ικανότητες του στο συγκεκριμένο παιχνίδι- για την στάση του κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και συγκεκριμένα, επειδή πριν από κάθε έναρξη αγώνα του πρωταθλήματος, αρνείτο να σηκωθεί όρθιος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον δικηγόρο του, Μαρκ Γκεραγκος, ο διαμεσολαβητής αποφάνθηκε υπέρ του Κάπερνικ, ο οποίος κατηγορεί τις 32 ομάδες που απαρτίζουν το NFL, επειδή λόγω των πεποιθήσεων του δεν μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Κάπερνικ είναι χωρίς ομάδα από τις αρχές του 2017, ενώ τον περασμένο Μάιο, το NFL που ζητούσε δικαστικά να σταματήσει η κινητοποίηση του 30χρονου άσου, εξέδωσε νέους κανονισμούς που επιτρέπουν στους παίκτες να διαμαρτυρηθούν κατά τη διάρκεια του αμερικανικού ύμνου υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν στα αποδυτήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ